Gaziantepspo’un başarılı ismi Fernando Marçal’ı Benfica’nın tekrar istediği ancak bu futbolcu “Ben burada çok mutluyum. Geri dönmek istemiyorum. Burada kalmak istiyorum” dediği öğrenildi.

Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl, Brezilyalı sol bek Fernando Marçal’ı yanına çağırarak Benfica’nın bu isteğini söylediğini belirtti. Ancak bu teklife Marçal’ın verdiği yanıtın kendisini inanılmaz mutlu ettiğini belirten Kızıl, “Marcal’ı daha sonra bu konuda görüşünü almak için yanıma çağırdım. Kendisine Benfica’nın yeniden takıma döndermek istediğini söyledim ve fikrini sordum. Kendisine Benfica’nın dönmesini istediklerini ancak kendisinden çok memnun olduklarını ve kalmasını istediğimizi belirttim. Marçal öyle bir cevap verdi ki inanın ben bile şaşırdım. Marçal bana kesinlikle yeniden Portekiz’e dönmek istemediğini söyledi.Tabii bu ilk cümleyi duymak bile beni oldukça rahatlattı. Marçal’a dönüp peki neden gitmek istemiyorsun, sonuçta Benfica Avrupa’nın büyük kulüplerinden ve Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor dedim. Kendisi de bana sezon başında ben istesem Benfica’da kalıp forma giyebilirdim ancak siz beni gerçekten çok istediniz ve buraya geldim dedi. Burada hem mutluyum, hem huzurluyum hem de iyi bir performans sergiliyorum dedi. O yüzden Gaziantepspor’un formasını giymeye devam etmek istiyorum, ben zaten Benfica’ya devre arasında dönmek istemediğimi söyledim dedi. Ben duyduklarım karşısında gerçekten çok mutlu oldum ve Marçal’ın ne kadar karekterli bir insan olduğunu da bir kez daha anladım. Umarım kendisiyle uzun yıllar çalışacağımızı düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

KIZIL: SATIN ALMA OPSİYONUNU KULLANACAĞIZ

Marçal’ın hem çok kaliteli bir futbolcu olduğunu hem de iyi bir insan olduğunu belirten Kızıl, Benfica Başkanının Şampiyonlar Liginde oynayacakları Galatasaray maçını izlemek için kendisini Portekiz’e davet ettiğini de söyledi. İşte Mustafa Kızıl’ın Marçal hakkındaki o açıklamaları; Benfica kulübünün devre arasında Marçal’ı tekrar dönmesini istediklerini söylemelerinin ardından kafasından adeta kaynar sular döküldüğünü belirten Mustafa Kızıl, “Marçal öncelikle çok kaliteli bir futbolcu, kişiliği de yetenekleri gibi gerçekten dikkat çekiyor. Bildiğiniz üzere biz kendisini Portekiz’in Benfica takımından kiraladık ve satın alma opsiyonuyla kadromuza kattık.Devre arası transfer dönemine girilmeden Benfica kulüp başkanı beni telefonla arayarak Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Galatasaray maçını izlemek üzere Portekiz’e davet etti. Ben de bu teklife olumlu yaklaştım ve gelmek isteyeceğimi belirttim.” dedi.

PORTEKİZ’E BAKIN NE İÇİN DAVET EDİLMİŞ?

Benfica başkanı Luis Filipe Vieira’yla aralarında pekişen dostluktan dolayı teklif aldığını düşünen Mustafa Kızıl gerçeği ise daha sonra anladığını söyledi. Benfica’nın Marçal’ı yeniden kadrosuna katmak için görüşme yapmak üzere kendisini aradığını belirten Kızıl, “Daha sonra özel işlerimden dolayı bu karşılaşmaya gidemedim ve kendisi beni arayarak neden gelemediğimi sordu. Bende işlerimden dolayı fırsat bulamadığımı bildirdim. Konuşmanın sonunda kendisi bana Marçal’a ihtiyaçları olduğunu belirtti. İnanın bir anda kafamdan aşağı kaynar sular döküldü diyebilirim. Tabii ki opsiyonu bizde, hakları bizde ancak oyuncunun aklını çelmelerinden korktum.Biz de Marçal’dan çok memnunuz ve onu bu takımda tutmak istiyorduk. Benfica Kulübü başkanına Marçal’ın bizim için öneminden bahsettim ve bu konuda oyuncuyla konuşacağımı ilettim” dedi.