Aile ve diş hekimlerine akılcı antibiyotik kullanımı konusunda eğitim düzenlendi.

Türkiye'nin antibiyotik kullanımında dünya geneli ortalamasında üst sıralarda olması ve Gaziantep’in de Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer alması sebebiyle Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından akılcı antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak adına çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara bir yenisi eklenerek Gaziantep’te bulunan aile ve diş hekimlerine yönelik akılcı antibiyotik eğitimi düzenlendi.

KİMLER KATILDI ?

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamile Erciyas, Yard. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı Gaziantep temsilcisi Selçuk Özger tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen eğitim 10 oturumda gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen oturumlarda ilaç-antibiyotik kullanımı konusunda yer alan tüm paydaş sorunlarına vurgu yapıldı. Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta/ hasta yakını, ilaç sektörü gibi pek çok paydaşa iş düştüğünü belirten Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ise akılcı antibiyotik kullanımı konusunda istenilen düzeye gelebilmek için çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi. HABER MERKEZİ