Gaziantep-Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis Temsilcisi Mehmet Ali Fırıldak, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Fırıldak, kurbanlıklarda kulakların küpeli, veteriner kontrolünden geçmiş, sağlık raporu bulunan hayvanlardan olması gerektiğini, gebe ve yeni doğum yapmış hayvan olmamasını, büyükbaş hayvanların 2 yaşından, küçükbaş hayvanların ise 1 yaşından küçük olmaması gerektiğini söyledi.

Kilis Temsilcisi Mehmet Ali Fırıldak, Kurban bayramında, halkın kurban vazifesini sağlıklı bir şekilde yerine getirerek, dini vecibelerini ifa etmenin huzurunu yaşamak istediğini ifade ederek, "Ancak, her yıl kurban bayramı öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar ve basında yer alan haberler vatandaşlarımızı ve yetiştiricilerimizde ciddi olarak ekonomik ve sosyal sorunlara yol açmaktadır. Özellikle bölgemiz açısından salgın ve bulaşıcı hastalıklar ile mücadelede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerince aşılama çalışmaları yapılarak kontrol alınmıştır. Son dönemde yaşanan ilimizde yaşanan hayvan fiyatlarında dalgalanmalar olduğu bilinmektedir. Bu dalgalanma sınıra yakın il olduğumuz münasebetiyle daha da bir önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız kurban alırken sadece fiyatına değil, sağlıklı menşei belli kurbanlıklar temin etmelidirler” dedi. İHA