Türk Tabipler Birliği Gaziantep Kilis Tabip Odası üyeleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılacak yargılamalara tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği Gaziantep Kilis Tabip Odası üyeleri adına Genel Sekreter Dr. Mehmet Çetin yaptı. Basın açıklamasında, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam alanlarına yapılan müdahale ve buna bağlı olarak yapılacak yargılamalar eleştirildi.Çetin, "Gezi ve Haziran direnişi bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlılığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur" dedi.

TARİHSEL GERÇEKLİĞİ DEĞİŞTİREMEZ

Çetin, "Türk Tabipleri Birliği’nin bileşenleri arasında olduğu Taksim Dayanışması’nın aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da olduğu 26 üyesi için açılan bu zorlama davanın ilk duruşması 12 Haziran 2014 Perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlayacak.

Taksim Dayanışması’ndan suç örgütü çıkarmaya çalışarak kendi hukuksuzluklarının üzerini örtmeye çalışanlara açıklıkla ve bir kez daha sesleniyoruz: Hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur" dedi. İHA