Geçen hafta iyi mücadele etmelerine rağmen kontrataklardan kalelerinde golleri gördüklerini ifade eden Sözeri, futbolcuların kazanmak için sahada en iyi mücadelelerini verdiklerini belirtti.

Hedeflerinden asla kopmadıkları kaydeden tecrübeli teknik adam, Cuma günü deplasmanda karşılaşacakları Giresunspor maçıyla birlikte yeniden çıkışa geçmek istediklerini açıkladı.

MAALESEF OLMADI

Kendi sahalarında oynadıkları Denizlispor karşısında maça çok iyi başladıklarını söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, “Baskılı bir takımdık ve her zamanki gibi arzulu, istekli, taraftarlarımızda bu soğuk havada bizi desteklemeye geldiler onlara güzel bir galibiyet sunmayı hedefliyorduk. Bu nedenle de maça çık iyi başladık, pozisyonlar bulduk özellikle ilk yarı da üç net pozisyonumuzu değerlendirmiş olsaydık her şey yolunda gidecekti. Yedinci galibiyetimize ulaşacaktık ama maalesef olmadı ikinci yarı rakibimize zaten pozisyon vermedik ikinci yarı yine baskılı başladık. Ta ki Tugay kırmızı kart görene kadar hatta 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularımız galibiyeti kovaladı bu kolay bir şey değil. Geçen hafta İstanbulspor, Eskişehir ve Denizlispor gibi birbirinden güçlü rakiplerle zorlu üç maç yaptık. Dolayısıyla galibiyeti 10 kişi ile kovaladık ama maalesef olmadı. O ana kadar rakibe pozisyon vermediğimiz durumda kontrataktan rakipten golü yedik” dedi.

HAMLE YAPTIK

Bir hafta da üç maç oynayan futbolcuların çok iyi efor sarf ettiğini aktaran Sözeri, “Denizlispor karşısında da takımımız çok yoruldu ve dolayısıyla eksik kalmanın verdiği dezavantaj ile mağlup olduk ama buna da yapabilecek bir şey yok. Orta sahanın yorgunluğunu gördüğümüzden dolayı Segbefia hamlesi yaptık. Eksik takımımızın orta sahasını daha dirençli hale getirmek istedik ama maalesef düşündüklerimiz oyun ve mücadele olarak vardı ama pozisyonları gole çevirme anlamında düşündüklerimiz olmadı” dedi.

İŞLER BAZEN YOLUNDA GİTMEZ

Önlerinde 10 haftalık süreç kaldığını kaydeden Sözeri, “Biz hedefimizden bir şey kaybetmedik, nasıl üst üste altı maç kazandıysak bu maçı unutup tekrar Cuma günü oynayacağımız Giresunspor maçına odaklanarak yine seri yakalamak istiyoruz. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum ve alınlarından öpüyorum bu kadar mücadele edilir, bu kadar olaya sahiplenilir ama bazen çok istediğiniz gibi işler gitmiyor. Ne kadar mücadele ederseniz edin, pozisyonları gole çeviremediğiniz zaman yediğiniz gole mağlup olabiliyorsunuz. Önemli olan budur oyuncunun sahada verdiği reaksiyondur. Futbolcularım kazanmak adına sahada her şeyi yaptılar bu şehre layık bir mücadele sergilediler, onların alınlarından öpüyorum. Biz bu mücadelenin içerisinde sonuna kadar olacağız” diye konuştu.

BAHANE ARAMIYORUZ

Denizlispor karşısında elde edilen mağlubiyette nerede hatalar yaptıklarını irdeleyeceklerini açıklayan Sözeri, “Biz hiçbir mağlubiyette bahane aramayacağız. Kendi hatalarımızı arayıp bulacağız ve bir daha yapmamak adına çalışıp kendimizi geliştireceğiz” dedi.

FUTBOLCULARIMI KUTLUYORUM

Rakiplerin kendilerine karşı daha iyi motive olmalarını hedefe giden takım psikolojisinin göstergesi olduğunu aktaran Sözeri, “Biz eğer 10 kişi ile bile rakip kaleye pozisyon bulmaya gidiyor ve bunu da buluyorsak bu Gazişehir takımının hedefe giden takım olduğunu göstergesidir. Bu nedenle oyuncularımız tebrik ediyorum. Geçen hafta onlar kazanmak adına her şeyi yaptılar bu konuda hiç kimse laf söyleyemez ben de zaten söyletmem de yolumuza devam edeceğiz. Geçen hafta taraftarlarımıza üzüldük kitle halinde daha kalabalık geldiler onlara galibiyet sunmayı isterdik ama olmadı, yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU