SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’nin 2023 hedeflerine odaklanması gerektiğini belirterek, “Hayal kurun, kurduğunuz hayal gerçekleşebilir olmalı. 2023 yılı hedeflerine hayalimiz olarak bakalım ve ulaşmak için milletçe var gücümüzle çalışalım” dedi.

Konukoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin, Çırağan Sarayı’nda düzenlediği “Türkiye ve Dünya Ekonomisi 2014” konulu panele katıldı. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca’nın yönettiği panelin konuşmacıları arasında, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Tuna, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut ve STRATFOR Enstitüsü Kurucusu Dr. George Friedman da yer aldı.

GAZİANTEP’İN ÖRNEK BAŞARISI

Gaziantep’in bilinçli büyüme gösterdiğini ve bu sayede Türkiye’nin 1984 yılında yaptığı ihracatı gerçekleştirme başarısını gösterdiğini anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti: “O tarihte bunu söyleselerdi kim inanırdı? Hayal kurun. Hayal olmazsa hedef, hedef olmazsa başarı olmaz. Kurduğunuz hayal ne yapılırsa yapılsın erişilmez, çaba göstermeden erişilir olmamalı. 2023 yılı hedeflerine hayalimiz olarak bakalım ve hedeflere ulaşmak için milletçe var gücümüzle çaba gösterelim. Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi hayal değil. Hayalini kurmazsak hedefimize alamayız. Geçmişte AB içerisinde olamadığımız için üzülüyorduk. AB içinde olmak için çaba gösteriyorduk. Ama belki de AB içerisinde olmadığımızdan dolayı AB ülkelerindeki krizlerden az etkilendik. Türkiye iyi yolda. Kim ne derse desin, bu ülkede güzler işler yapılıyor. Bugünleri de gördük. Gerçi ayağımızdan çekiyorlar ama bir gün ellerinde kalan ayağımızdaki çizme ile birlikte kuyunun dibine inecekler.” BÜLTEN