GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, dünyanın önemli gıda fuarlarından SIAL’in ürünlerin tanıtımı adına büyük organizasyon olduğunu söyledi. Çıkmaz, "GAİB olarak nerede önemli organizasyon var, orayı yakın takibe alıyoruz. Ülkemizin büyük hedefleri olduğu gibi bölgemizin de büyük hedefleri var. Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşması bizim gayretli çalışmalarımıza bağlı" dedi.

Türkiye’den 148 firma ve 7 bin katılımcının olduğu fuara bölgeden 52 firmayla çıkarma yaptıklarını ifade eden Çıkmaz, fuarda aynı zamanda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubunun (MBTG) stant açtığını kaydetti. Türkiye’nin geleceğe dair önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Çıkmaz, bu hedeflere ulaşmak için de dünyaya Türk ürünlerini tanıtmak için çalıştıklarını belirtti.

Fuarın hem sektörel hem de genel ihracatın artırılmasına da katkı sağlayacağına inandığını anlatan Çıkmaz, bu nedenle uluslararası fuarları kaçırmamaya çalıştıklarını ifade etti.

ALTUNKAYA: EŞSİZ LEZZETLERDEN TATTILAR

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ise ürünlerin tanıtımı adına önemli gördükleri fuara sektör temsilcilerini de davet ettiklerini belirtti. Aşçıların fuar bitene kadar makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlarla yapılan Anadolu mutfağının lezzetli yemeklerini yaparak katılımcılara ikram edeceğini anlatan Altunkaya, “Standımız büyük ilgi gördü, insanlar Türk yemeklerini seviyor. Hem ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi veriyoruz hem de bu ürünlerden hazırlanan eşsiz lezzetlerimizdeni tattırıyoruz” diye konuştu. Fuarın AB ve dünya pazarlarına daha fazla açılım adına da büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Altunkaya, “Ortadoğu ülkeleri önemli bir pazarımız ancak pazar çeşitliliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda Avrupa ülkeleri de önemli bir nokta. Ürünlerimizi daha fazla tanıtıp Avrupa ülkelerine daha fazla ihracat yapmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. NECMETTİN GÖRGÜN