Büyükşehir Belediyesince başlatılan "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyasıyla ziyaretçi sayısını artırmayı hedefleyen hayvanat bahçesinin bu yılki hedefi ise 3,5 milyon.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesine yerli ve yabancı turistler rağbet gösteriyor. 330 tür olmak üzere 7 bin 500 hayvanı barındıran hayvanat bahçesinde en çok fok gösterileriyle safari parkı ilgi görüyor. Önceki yıl 2 milyon 750 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen hayvanat bahçesi, geçen yıl ise 3 milyon 110 bin ziyaretçi sayısını yakaladı.

RAKAMLAR ARTIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, tesisin ziyaretçi sayısının, bir önceki yılın rakamını aştığını belirtti. Geçen yıl Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin 3 milyon 110 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini aktaran Özsöyler, "Bu da bizim için sevindirici bir haber. Gaziantep'ten ziyaretçilerimiz geldiği gibi çevre illerden de ziyaretçilerimiz geliyor. Bu yüzden Gaziantep'e gelme zamanı diyoruz. Herkesin mutlaka Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. AA