Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, 6 yıldır bir fiil sürdürdüğü il başkanlığı tekrar Milletvekili olmak için bırakacağını açıkladı. Henüz kesinleşmiş bir durum olmamasına rağmen Uzer'in 28 Aralık'ta yapılacak olan kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte, gözler AK Parti'nin yeni il başkanının kim olacağına çevrildi.

Uzer, milletvekilliği için yeşil ışık yakarken, "Bundan sonrası Başbakanımızın ve genel merkezimizin bileceği bir şey. Eğer bir görev verirlerse bunu ifa ederiz. Eğer görev vermezlerse eski bir il başkanı olarak, eski bir milletvekili olarak ve Ak partinin gönüllü bir neferi olarak çalışmalarımıza devam ederiz. Bu noktada hiçbir sıkıntı olmaz, gönlümüz de, kalbimiz de kırılmaz" dedi.

MERAKLARI GİDERDİ

Uzer, il başkanı olacak mı olmayacak mı iddialarına dün düzenlediği basın toplantısında açıklık getirdi. Uzer, "Mübarek bir günde şahsımızla ilgili önemi bir karar aldık. Uzun bir zamandan beri Gaziantep'te çok merak edilen, Uzer göreve devam edecek mi, yoksa görev almayacak mı, başka biri mi il başkanı olacak diye ciddi manada merak vardı. Ben kararımı vermiştim ama ilçe kongrelerimiz devam ettiği için bu kararımızı açıklamayı erteledik" dedi.

YÜZÜNÜZÜ FAZLA ESKİTMEMENİZ LAZIM

2009'un Mayıs ayından beri il başkanı olduğunu, görevini en iyi şekilde yapmak için çalıştığını söyleyen Uzer, "Allah'a şükürler olsun ki, hem genel, hem mahalli seçimlerde, her seçimde oyumuzu artırarak bugünlere kadar geldik. Siyaset uzun soluklu bir iş. Daha evvel il başkanlıkları yaptım, Fazilet partisinde, Ak partinin kuruluşunda il başkanlığı, milletvekilliği yaptım, en son Cumhurbaşkanımızın talimatıyla il başkanlığı görevini üstlendim. 6 yıldır aralıksız bu görevime devam ediyorum. Fakat bazı mevki ve makamlarda yüzü çok fazla eskitmemek lazım" diye konuştu.

BASINA TEŞEKKÜR ETTİ

'İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Belli bir dostluk, ahbaplık içerisinde bugünlere geldik' diyen Uzer, "Bizim yolcu sizin hancı olduğunuz bir süreç içerisinde iyi bir diyalog içerisinde bugünlere geldik. Bizi övdüğünüz zaman da oldu, bizi yerdiğiniz zaman da oldu ama hiç bir zaman ilişkilerimiz sizlerle bir dostluk ahbaplığın dışına çıkmadı. Biz her zaman övülmeyi sevende değiliz. Tabi eksiğimiz, yanlışımız, hatamızda olduğunda uygun bir lisanla bunun tenkit edilmesi de bizi çok yaralamaz. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

BURADAN EKMEK ÇIKMAZ

İl başkanının kim olacağıyla ilgili de konuşan Uzer şunları söyledi:"İl başkanının kim olacağıyla ilgili karar verecek makam ben değilim, genel merkezimiz var. Burada kimlerin gönlünden bu iş geçiyorsa, ortak bir değerlendirme yapılarak bu arkadaşlarımız Ankara'ya çağrılacak. Tabiki bizlerle de istişare edilecek, milletvekilleri, çok değerli belediye başkanımız Fatma Şahin'le istişare edilecek ve neticede inşallah kongreye gidecek il başkanımız konsensus içinde belirlenecek. Hiç bir sıkıntı yaşamayız. Her kongre döneminde bizde de bir karışıklık beklenir. Özellikle diğer partilerde olduğu gibi Ak Parti'de dövüş, dava, kavga eder, kan kaybeder mi diye bekliyorlar ama bu zamana kadar boşa beklediler. Buradan muhalefet partilerine ekmek çıkmayacak."

BENİ BİLİYORSUNUZ

İl başkanı kim olursa olsun, onun etrafında kenetleneceklerini ifade eden Uzer, "İ başkanının da en büyük yardımcısı ben olacağım, eğer ihtiyaç duyarsa. Yeni gelecek arkadaşımıza, bilgimizle, birikimimizle, tecrübemizle destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bir dava adamıyız. Biz bir partiye girerken, bundan evvelki partilerimize de girerken il başkanı olalım, belediye başkanı olalım, milletvekili olalım diye gelmedik. Samimiyetimizi son 20 yılki siyasi hayatımızda görebilirsiniz. 2007'de milletvekili listesine alınmadığımızda partimiz için nasıl bir çalışma yaptığımızı nasıl bir duruş sergilediğimizi hepiniz biliyorsunuz" dedi.

OL DERLERSE OLURUZ

'Milletvekili adayı olacak mısınız, milletvekilliği için size söz verildi mi? şeklinde bir soru soracaksınız, ben siz sormadan cevaplandırayım' diyen Uzer, "Hiç bir zaman bu tür şeylerde söz verme diye birşey olmaz. Genel merkezimizden, Başbakanımızdan, teşkilatımızdan il başkanlığına devam etmeme iznini aldık. Bundan sonrası Başbakanımızın ve genel merkezimizin bileceği bir şey. Eğer bir görev verirlerse bunu ifa ederiz. Eğer görev vermezlerse eski bir il başkanı olarak, eski bir milletvekili olarak ve Ak partinin gönüllü bir neferi olarak çalışmalarımıza devam ederiz. Bu noktada hiçbir sıkıntı olmaz. Gönlümüz de, kalbimiz de kırılmaz" dedi.

ASIM GÜZELBEY'E TEŞEKKÜR EDEREK, HAKKINI HELAL ETTİ

Kongrelerin her zaman partilerin yenilendiği, geliştiği budanarak daha güçlü olduğu toplantılar olduğunu dile getiren Uzer, "Bu kongrede de Ak parti yenilenerek gençleşerek biraz daha güçlenerek çıkacaktır. Yeni arkadaşlarımızın da aramıza katılarak biraz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğiz. Bu arada Asım Güzelbey, Fatma Şahin'e, ilçe belediye başkanlarına ilçe başkanlarına teşklilatımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum, Allah onlardan razı olsun. Benim bir hakkım varsa onlara helal olsun, onların da bana haklarını helal edeceklerine inanıyorum. Verdiğimiz bu karar hayırlar getirsin" dedi.

İL BAŞKAN ADAYI EN KISA SÜREDE NETLEŞİR

Yeni bir süreç başladığını, il başkan adayının en kısa süre içerisinde netleşmiş olacağını söyleyen Uzer, "Şu saat itibariyle süreç başlamıştır. Gönlünden il başkanlığı geçen bütün arkadaşlarımız aday adayı olduklarını açıklayabilirler. Kongreye tek aday ve tek liste ile gidilecek. İl başkan adayı 3-4 gün içinde inşallah netleşir. Kesin olan şu ki benden genç olmalı, daha iyi olmalı" dedi.

HEDEFİMİZ 62.3'Ü GEÇMEK

Ak Parti'nin önümüzdeki seçimlerden de oyunu artırarak çıkacağını belirten Uzer, "Biz artık kurumsal bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın karizması çok yüksek, hem Türkiye'de hem dünyada, Sayın Başbakanımız da bilgi birikimi, donanımı ile herkesin kabul ettiği bir insan. Hiçbir sıkıntı olmaz. İnşallah yapılacak ilk seçimlerde bunun menfi olarak oya yansımadığını herkes görecek. Hedefimiz en son seçimde aldığımız 62.3 oyu daha yukarı taşımak.

İnşallah 2015 seçimlerinde de gene en son seçimlerde aldığımız oyun üzerine çıkarak Gaziantep'te flaş bir netice alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR