Meslek Eğitim kurslarında gerek kurs sayısı gerekse katılımcı anlamında bir önceki yılın üzerinde bir grafik sergilediklerini belirten Siraç Ekin, "Geçen sene Ağustos Ayında 2 bin 610 kurs programı açmıştık, bu senede aynı tarih itibariyle 2 bin 727 kurs programı açtık. Yine Ağustos sonu itibariyle 9 bin 632 katılımcı erkek 6 bin 77 katın olmak üzere 15 bin 709 kursiyerimizi meslek edindirme konusunda eğittik, maaşlarını ödedik. sigortasını gerçekleştirdik. Bunların giderlerini iş kur bütçesinden ödedik" dedi.

HEDEFİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

Aynı dönemde bir önceki yılın dönemine göre program sayısındaki artışın yüzde 4.5, katılımcı sayısındaki artışın ise yüzde 12.5 olduğunu belirten Siraç Ekin, "Bu kurslarımızı sene sonuna kadar devam ettireceğiz. Kendimize yılbaşında biçtiğimiz hedefin üzerine çıkmayı planlıyoruz. Hedef kurslarda 17 bin. Fakat biz 18-20 bin bandında meslek edindirme kurslarındaki kursiyerleri bir şekilde eğitip sene sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

KURSİYERLERE ÖDENEN ÜCRETLER FARKLI

Kursiyelerlere ödenen ücretlerin açtıkları kurs ve iş durumuna göre değiştiğini dile getiren Ekin, "20 ile 35 TL arasında kursiyerlere ücret ödeniyor. Hizmet sektörü farklı,imalat sektörü farklı ücretlendiriliyor. İstihdam garantili, istihdam garantisiz kursların yanısıra, özel politika G gruplar, Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kursu, engelli kursu var. Kurslara katılın çağrımızı sürekli internet sitesinde yayınlıyoruz. Şartları tutan herkes kurslara katılabilir. Fakat 15 yaşın altındaki kimseyi kursa tabi tutmayız. Bu arada kadınlar kurslara yoğun ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR