Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Cumartesi günü kendi evinde oynayacakları Göztepe maçının hazırlıkları devam ediyor. Ligde 3. Sırada bulunan Göztepe’yle arasında 5 puanlık fark bulunan mavi-beyazlılar bu zorlu karşılaşmayı kazanıp zirve yolunda yeniden iddialı duruma gelmek istiyor. Antrenmandan önce sorularımızı yanıtlayan Teknik Direktör Bayram Bektaş önemli açıklamalarda bulundu.

“HEDEFİN İÇİNDE OLMAZSAM, HUZURLU OLAMAM”

Prensibinde her zaman üst sıralara oynayan bir takım olduğunu ifade eden Bektaş, “Her zaman bir hedefin içinde olmalıyım yoksa ben huzurlu olamam. Bir teknik direktör olarak bir hedefim yoksa, yada bir yarışma içinde olmayacaksam o zaman tribüne çıkarım yada gider başka bir iş yaparım. Ben yarışmayı çok seviyorum yeter ki şartlar eşit olsun. Gerisi teferruat bize kalmış ama ben hedef olarak burada Play Off ilk hedefimiz olacak. Benim hedefim her zaman vardır, Play off içinde olursak süper lige çıkma şansımız olacaktır ama ben boş vaatler vermeyi sevmiyorum. Nasip kısmet, biz işimizi yapalım, işimizi doğru yaptıktan sonra mükafatımızı alacağımıza inanıyorum. Gerçekten bu takım çok iyi belki ihtiyaç doğrultusunda bazı mevkilere takviye yapabiliriz. Bunlar da çok astronomik rakamlar olmaması gerekiyor, ben çok pahalı transferlere karşıyım, hiçbir zaman kendimi değil kulübümün kasasını düşünürüm. Personele verecekleri maaşların gidip te bonservislere verilmesine karşıyım. Dolayısıyla titiz davranarak bazı girişimlerde bulunabiliriz” dedi.

“IŞIĞI PARLATIP, TARAFTARI ÇEKECEĞİZ”

Kamil Ocak stadyumunda oynadıkları maçlarda taraftarların gelmesini isteyen Bektaş, “Ancak insanlar bazen kendi kendilerine sorması lazım taraftarlar neden gelmiyor diye. Seyirci takımının güzel futbol oynamasını ister, galip gelsin bende desteklemeye gideyim der. Takımından ışık görmesi lazım, Büyükşehir Belediyespor’da bu ışık var ama sahaya yansıması gerekiyor. Ben inanıyorum ki o ışığı parlattığımız zaman taraftarlarımız da bazı şeylere inanır. Ben sezon başında da yine sıkıntı yaşadım, ilk maçımı deplasmanda oynadım gerçekten göze hoş gelen futbol sergiledik. Başarı geldikçe taraftarlar sahaya gelmeye başladı. Aynı başarıyı burada da yakaladığımız zaman taraftarlarımız yine geleceklerdir. Gaziantep sadece futbol değil komple bir spor şehridir, basketbol, voleybol liglerinde takımları var. Türk insanı futbolla yatıp futbolla kalkar, duygusal insanlarız duygusallığımız da sportif anlamda futbola yatkın. Dolayısıyla ivmeyi yakalarsak taraftarlarımızı tribünlere çekmeyi hedefliyoruz, bunun da yolu galibiyetlerden geçer” dedi.

“ZEMİNİN DÜZELMESİ GEREKİYOR”

Kamil Ocak stadyumunun zeminin bozuk olmasını kendisi açısından handikap olarak değerlendiren Bektaş, “Ben pasa dayalı ve çok çabuk hücuma çıkarak oyun oynatıyorum dolayısıyla zeminin iyi olması gerekiyor. Top üç defa sekerse o zaman kontrolünü sağlayamazsınız ve baskıyı yersiniz. Bu nedenle zeminin düzelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.