Geçen hafta deplasmanda oynadığı Şanlıurfaspor maçında 2 penaltıdan yararlanamayarak sahadan mağlubiyetle ayrılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da Alanya maçı hazırlıkları sürüyor.

Mavi – beyazlı ekip dün Gaski tesislerinde teknik direktör Bayram Bektaş nezaretinde taktik antrenmanı yaptıktan sonra havayoluyla Antalya’ya hareket etti.

Teknik patron Bayram Bektaş, son haftalarda oynayacakları rakiplerin tamamının da ligde iddiası olduğunu belirtirken, matematiksel olarak kopma olmadığı sürece hedeflerinin peşinde olacaklarını kaydetti.

BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Ligde kalan maçlarda ki rakiplerinin hepsinin de hedefinin olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Bayram Bektaş, “Son haftalara bakıldığında en zorlu fikstürü olan takım bizdik. Geçen hafta Şanlıurfaspor maçında belki de son 13 haftanın en iyi futbolunu oynadık çok üretken ve pozisyon zenginliği yaşayan bir oyun sergilerken rakibe de pek pozisyon vermeyen bir oyun sergiledik. Attıkları gol ve bir şutun dışında kalemize gelemediler ama bunun dışında da iki tane penaltı kaçırıyorsan maalesef rakibin ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz. Geçmişi unuttuk artık önümüze bakmak zorundayız. Yarın oynayacağımız Alanya maçını gidip deplasmanda kazanmaktan başka çaremiz yok, hedefimizden hala sapmış değiliz. Matematiksel şansımız kalmayana kadar hedefimizin peşindeyiz. Dolayısıyla Alanya kendi evinde baskılı oynayan bir ekip ama biz bunun üstesinden gelecek güçteyiz. Tek düşüncemiz oradan iyi bir futbol ve galibiyetle buraya dönmek” dedi.

ZORLU SÜRECE GİRİYORUZ

On günde 4 maçı atlatma sürecinin çok önemli olduğunu ifade eden Bektaş, “Bu dönemde en az kayıpla atlatan takımlar çok büyük avantaja sahip olur. Çünkü burada hem cezalıların hem de sakatların durumu ön plana çıkacak. Takım tam kadroyu sahaya sürebilecek veya alternatif olarak adaptasyonu sağlayacak oyuncun elinde varsa avantajı kurmuş olursun. Kadromuzda sakatlıklar var ama en önemli nokta bizim sarı kart sınırında olan oyuncularımızın sorunu var. İnşallah onlar art görmezse bu süreci iyi atlatmış oluruz. Alanyaspor, Karabük ve akabinde de Elazığspor maçı zorlu bir süreç olacak. Şanlıurfaspor maçını almış olsaydık motivasyonumuz üst düzey olacaktı ama olsun onun de üstesinden gelerek bu üç maçı kayıpsız atlatmak istiyoruz” şeklinde konuşltu.

MUHARREM TÜRKOĞLU