Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk yarın Kupa maçında oynayacakları Sivas öncesi açıklama yaptı ve önceliğin kupa değil, lig olduğunu söyledi.

Ligdeki durumun daha ön planda olduğunu belirten Buruk, “O yüzden her maçı kazanmak istiyoruz. Ama dediğimi gibi öncelik lig. Kupa maçlarının ne olacağı belli olmuyor. Sivasspor önemli takım. Tuzla alt kademeden gelse de Kasımpaşayı elemiş. Ciddi şekilde hazırlanmak lazım. Bazen yoğun tempo içinde takımlar nasıl götürecek bilemiyoruz. Bana göre üç takım favori. Üçünün de önceliği lig. Grup nasıl olacak bilemiyorum” dedi.

İLK İKİDE OLMAK İSTİYORUZ

Tabiki hafta sonu oynadığımız maç vardı. Cumartesi bir maç daha oynayacağız. Sivas maçında oynamayan oyuncalarımıza şans vermeyi düşünüyoruz. Onlardan kurulu kadroyla çıkacağız. Sivasspor onlar da zorlu dönemden geçtiğini biliyoruz. Zorlu bir mücadele olacak. Hedef ilk ikide olmak ve tura devam etmek. Kazanmak için oynayacağız.

HERŞEYİ GALATASARAY’DAN FAZLA YAPTIK

Ligde Her hafta zorlu. Kolay maç yok. Bu anlamda oynayacağımız fikstürün zor olacağını biliyoruz. Konya ve Galatasaray’dan puan bekliyorduk. Puan alamadan çıkmak bizi üzdü. Oyuncularımıza aynı şeyleri söyledim. Gösterdikleri iyi niyet önemliydi. Herşeyi Galatasaray’dan fazla yaptık. 70 dakikalık periyotta topa sahip olma, kaleye atılan şuta kadar herşeyi biz çok yaptık. Bunları golle süslememiz gerekiyor.

HÜCUM GÜCÜMÜZ AZALDI

Bu hafta yine aynı şekilde inanarak Gençler maçına çıkmamız gerekiyor.

Sakatlarımız bizim için önemli. Özellikle Muhammet’in Camara’nın Costly’nin sakat olması bizi hücum anlamında gücümüzü azaltıyor.

DAHA FAZLASINI VERMELERİ LAZIM

Oğulcan, Serhan ve İbrahim Akın’ı Konya maçında da oynattık. Üç futbolcu da fazlasını yapmaya çalışıyor. Özellikle Chibuike’nin Galatasaray maçında forvet hattında oynadığı bölümde çok pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Oyun anlamında çok büyük bir üstünlük sağladık. İlk başta rabike üstünlük sağlamak, saha içinde dinamizmin artması bizim için önemli. Çünkü tempolu maçlar oluyor. Koşmamız lazım gayret sarfetmemiz lazım. Bu oyuncuların üzerine yük biniyor. Daha fazlasını vermeleri lazım. Şans buldukları zaman en iyisini yapmaya çalışmak zorundalar. İlk başta mücadele etmek et büyük silahımız” diye konuştu.