Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Osmanlıspor karşısında 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, milli takım arasına moralli girdiklerini söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 7. haftasında oynanan Osmanlıspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Topçu, rakiplerinin geldiği yeri hak eden bir takım olduğunu kaydetti.

Osmanlıspor’un bundan önce deplasmanda hiç mağlup olmadığını ve 11 puanın 7’sini deplasmanda topladığını anımsatan Topçu, “Ne yaptıklarını biliyorlar. İyi bir hocaları var. Çok iyi bir takım sistemleri var.” ifadelerini kullandı.

BASİT KARARDI

Kendilerinin de özellikle iç sahada her zaman 3 puan üzerine kurulu bir oyun anlayışları olduğunun altını çizen Topçu, “Nitekim oyunun başlangıcı itibariyle golü bulan biz olduk. Ama akabinde bir penaltı pozisyonu vardı ki şunu izah etmek istiyorum. Öyle pozisyonlar, maç esnasında, kornerlerde, frikiklerde veya herhangi bir şekilde yan ortalarda çok olağan pozisyonlar. Yani her iki takımada böyle pozisyonlarda penaltı çalınsa, ikişer üçer penaltı alınması lazım, çok basit bir penaltıydı.” diyerek, şöyle devam etti:

“Daha sonra ikinci golü bulduk. Biraz daha rahatladık. Osmanlıspor, son iki maçından da 6 puan almış, 7 tane de gol atmış bir takım. Üzerimize geleceğini bildiğimiz için biraz daha kontrollü oynamaya çalıştık. Çıktığımız ataklarda neticeye gitmeye çalıştık. Birkaç tane net pozisyonumuz vardı. Bunları oyun esnasında değerlendiremeyince rakibin biraz daha direnci artıyor. 3’üncü golü bulamadık. Son dakikaları daha çekişmeli geçen bir karşılaşma oldu. Sonuçta mutluyuz galip gelen taraf biz olduk, mutluyuz.”

MORALLİ GİRİYORUZ

Kendi sahalarında Kayserispor’un ardından Osmanlıspor’dan da 3 puanı alan taraf olduklarını hatırlatan Topçu, “Bizim hedeflerimiz daha iyi futbol oynama adınadır. Milli takım arasına da iyi girdik, moralli girdik. Dolayısıyla aldığımız sonuçtan dolayı çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Osmanlıspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.