Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Fatih Güllüoğlu’nun yakından ilgilendiği sporcular, deneyimli antrenör Emin Soysal nezaretinde Pazar hariç bütün gün antrenman yaparak şampiyonaya hazırlanıyorlar.

ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Atıcılık sporunun Türk kültürünün gelenekleri arasında ilk sıraları aldığını söyleyen Atıcılık ve Avcılık Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Güllüoğlu, “Türkiye'de, atıcılık ve avcılık sporuna ilginin dünya ortalamasının altında ye alıyor. Atıcılık sporu pahalı bir spor dalı olmasından dolayı şu anda devletin desteklediği spor olarak görünüyor. Oysaki her kesimin çok rahat yapabileceği bir spor dalı. Atıcılık sporuna yeterli ilginin olmamasının ana sebeplerinden bir tanesi de yurdun her köşesinde poligonların olmamasından kaynaklanıyor. Yani bu spor belli başlı merkezlerin dışında yapılamıyor. Son yıllarda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri açılmaya başladı. Gaziantep’te ise gayretleriyle başarılı sporcular yetiştiren ve milli takıma oyuncu kazandıran Emin Soysal hocamın katkılarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde sayın müdürümüz Ökkeş Demir’inde destekleriyle atış poligonumuz oldu. Bu poligonumuz faaliyete geçtikten sonra özellikle genç erkek ve bayanların sayısı da artışların olacağını bekliyoruz. Ekim ayının 10 – 14’ü arasında Mersin’de Türkiye şampiyonasına hazırlanan sporcularımızın her şekilde yanında olarak motivasyonlarının artmasını sağlamak istiyoruz. Ben inanıyorum ki Gaziantepli sporcularımız şampiyonadan derece elde ederek dönecekler ve milli takımda yer alacaklardır” diye konuştu.

HEDEF MİLLİ FORMA

Atıcılık ve Avcılık il temsilcisi Fatih Güllüoğlu’nun her zaman desteğini yanlarında gördüklerini kaydeden antrenör Emin Soysal, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ökkeş Demir, göreve geldikten sonra kendisine ilettiğimiz taleplerimizi zaman kaybetmeden yaparak bizlere tesis açısından son derece önemli katkılar sunmuştur. İl temsilcimizin fedakârlıkları sporcularımızın motivasyonlarının artmasına neden oluyor. Mersinde yapılacak olan şampiyonada hem madalyaları toplamak hem de milli formayı elde ederek ülkemiz adına uluslararası arenalarda yarışmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Dün yapılan antrenmanların ardından il temsilcisi Fatih Güllüoğlu, teknik ekibi ve sporcuları yemekte ağırlayarak onlara Mersin’de yapılacak Türkiye şampiyonasında şimdiden başarı dileklerinde bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU