Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntılı sürece rağmen ihracatın başarılı şekilde ilerlediğini anlatan Kileci, "Daha iyileri elbette yapılabilir ancak bu şartlarda yapılabilecek en doğru işleri yapıp katkı sağlıyoruz. Birlik olarak, bu yıl geride kalan 9 aylık dönemde 6,2 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdik" dedi.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN İL

Kileci, Gaziantep'in en çok ihracat yapan 6. şehir konumunda olduğunu dile getirerek, bu yerlerini de koruduklarını belirtti. Bu listenin 5. sırasında Ankara'nın bulunduğunu anlatan Kileci, "Aslında biz Ankara'nın biraz önündeydik ama son yıllarda Ankara özellikle savunma sanayisinde yapılan büyük yatırımlarla, bizim önümüze geçti. Amacımız ihracatımızı daha da artırarak Gaziantep’in sıralamadaki yerini daha da yukarı taşımak olacaktır.” dedi.

EĞİTİM HAMLESİ

Kileci, ihracatın her zaman daha farklı bir bakış açısı gerektirdiğine dikkati çekti. İç piyasadaki dinamiklere dayanarak ihracat yapmanın mümkün olmadığını, o yüzden ihracatçılara doğru bilgilerin aktarılması gerektiğini ifade eden Kileci, bu anlamda birlik olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirtti. AA