İstanbulspor’u futbolcuların ezberlediğini ve bu nedenle rakibin değişken oyun sistemi üzerinde çalışma yaptığını aktaran Sözeri, yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini belirtti.

Yarın deplasmanda zorlu bir maça daha çıkacaklarını kaydeden Sözeri, yedek kulübesi ve oynamayanlarda dahil olmak üzere inanan bir oyuncu grubuna sahip olduklarını kaydetti.

GÖREVLERİNİ KUSURSUZ YAPTILAR

Her hafta kazanmaya odaklı maçlara çıktıklarını açıklayan Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, “İstanbulspor karşısında 5’te 5 yapmak için çok iyi mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk. Oyuncularımın da sabrına teşekkür ediyorum. 1 hafta rakibimizi ezberlettik. Rakibimiz değişken oynayabilen bir takım. O yüzden 2 sisteme de çalıştık. İstanbulspor’a pas olanağı tanırsanız size çok sıkıntılar yaşatabilir. Bu yüzden yoğun bir çalışma temposu geçirdik. Oyuncularımda bunu kusursuz yaptılar. Ama her şeyden önemlisi bugün inanmış bir takım vardı. Hedefe kilitlenmiş ve en iyisini oynamaya inanan bir takım vardı. Bu anlamda oyuncularıma gerçekten teşekkür ediyorum” dedi.

KİMSE İSTİYOR DİYE OYUNA ALMIYORUZ

İstanbulspor’unda bulunduğu yere hak ederek geldiğini aktaran Sözeri, “Kendi sahamızda maçın tamamına hâkim olan bizdik 88’inci dakikada sadece bir pozisyon verdik onu da vermesek iyiydi. Onun dışında çok coşkulu arzulu göze hoş gelen keyif veren futbol oynadık. Oyuncu değişiklikleri hamleleri yerinde olduğunu düşünüyorum. Muhammed Himmet Ertürk, Pierre Webo ve Serdar Deliktaş hamlesi iyi oldu. Tabiki Webo’yu seyirci her zaman sahada görmek istiyor O da bizim takımımızın bir parçası, oyuna girişi de takımımızın bir planı. Kimse istiyor diye oyuna almıyoruz. Hemen bu maçı unutup çok zorlu bir Eskişehir maçı var. Onlarda Ümraniyespor deplasmanında çok iyi bir galibiyet aldılar. Bizim açımızdan keyifli ve arzulu bir maç olacak. Oyuncularım çok yoruldu belki rotasyon yapıp dinlendireceğiz ve Eskişehir maçına öyle çıkacağız. Bu deplasmandan iyi bir sonuçla ayrılıp ardından kendi evimizde oynayacağımız Denizlispor maçında bu stadı doldurmak istiyoruz. 2,5 milyonluk bu şehir isterse bu stadı doldurur. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Taraftarlarımız bizi inanılmaz bir şekilde desteklediler. Oyuncularım eğer bu kadar coşkulu oynadıysa onlarında büyük payı var. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

BÜTÜN EKİP COŞKULU

Takımda inanmış bir oyuncu kadrosunun olduğunu aktaran Sözeri, “Yedek kulübesinde o coşkuyu yaşayan bir oyuncu gurubu var. Bunu yakalamak kolay değil. Bunu yakaladığınız zaman başarıda kolay gelir. Bu en büyük etkenlerden biri diye düşünüyorum. Teknik kadromun yoğun 24 saat çalışması var. Bunları bir araya getirdiğiniz zaman sonuçları da alıyorsunuz” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU