Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, üretim ve ihracatta 2014 yılında da yeni başarılara imza atma istediklerini söyledi.
GSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis Üyeleri toplantı başlamadan önce, SEÇ Otobüsleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Saip Konukoğlu'nun’ geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden oğlu Mehmet Konukoğlu’nun ruhuna dua okudu.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, yaptığı konuşmada, Oda’nın gündemindeki çalışmaları ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.
Gaziantep sanayisinin büyümesinin sürdüğüne işaret eden Akınal, “Üretim ve ihracatta 2014 yılında da yeni başarılara imza atmak istiyoruz” dedi.
En çok ihracat yapan altıncı il olduklarını anımsatan Akınal, bu yılın Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 artışla 557 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, en fazla ihracat yaptıkları ülkeler arasında Irak’ın ilk sırada geldiğini anlattı.
Gaziantep’ten Avrupa ülkelerine yapılan ihracatın hep artıda olduğunu belirten Akınal, şunları kaydetti:
“Ocak ayında 148 ülkeye ihracat yaptık. Yıl içinde bu sayı gittikçe artacak. Ortadoğu ülkelerine ihracatta yüzde 15, AB ülkelerine yüzde 12, Türk Cumhuriyetleri’ne yüzde 13 artışımız var. Sigortalı işçi sayımızda da yüzde 15 oranında artış söz konusu. Üreticilerimiz, işçilerimiz fedakarlık yapıp çalışmaya ve üretmeye devam ediyorlar.”
Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, Gaziantep’in Türkiye’ye moral ve güven verdiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Geçtiğimiz aylara dönersek, genel siyasetin ve ekonominin biraz daha karışık olduğunu görüyorduk. Fakat Hükümet’in ve Merkez Bankası’nın aldığı kararlarla iyiye doğru bir gidiş gözlüyoruz. GSO Onursal Başkanımız Abdulkadir Konukoğlu da geçen meclis toplantısında, ‘Lütfen panik olmayalım bu işler mutlaka rayına oturacaktır’ demişti. Geçtiğimiz bir ay sürede en azından bilinmeyen istikrarsızlıklarda ciddi şekilde azalma görüyoruz. Umut ediyoruz ki bu kararlar uygulandığı takdirde Türkiye’nin önü yine açık. Bu kadar yaşanan olumsuzluklara rağmen, yurtdışından bakışta Türkiye’ye bir güven var.
Zaten Antep olarak hiçbir zaman moralimizi bozmuyoruz. Başka şehirlere örnek oluyoruz. Yine finans çevresinin son 15 gün içinde yoğun ziyaretleri vardı. Onlarla yaptığımız görüşmelerde gördük ki, gerçekten Gaziantep Türkiye’ye moral ve güven veriyor. Bizler, birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ediyoruz.”