Ticaret Borsası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Sanayi OdasıBaşkanı Adil Sani Konukoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Borsa Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bölge tarımının kalkınmasına katkı sunacak köklü ve yenilikçi projelerle Gaziantep’i tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumuna getirmek istediklerini söyledi.

MAKET ÜZERİNDEN BİLGİ

GSO Başkanı Konukoğlu’na meclis toplantısı öncesi Et Borsası ve Et Halinin maketi üzerinde bilgiler aktardıklarını aktaran Tiryakioğlu, “Dünya genelinde yaptığımız araştırmalar sonucunda Et borsası için Gaziantep’e özgü bir model üzerinde karar kıldık. Et Borsamız yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bu konuda Türkiye’nin en büyüğü olacak. Şehrimizde tüketilen et kalitesini en üst noktaya taşıyacak olan tesislerimiz hizmete girdiğinde kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak bir yapıya kavuşacak ”dedi.

VİZYON PROJELER

GTB’nin diğer önemli vizyon projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, "Lisanlı depoculuk gelişen dünya tarımında gerek üreticiye gerekse de tüccara önemli avantajlar sağlamakta. Proje çalışmalarını sürdürdüğümüz Hububat Emtia Merkezi içerisinde yer alacak olan lisanslı depolarımız Gaziantep’i bölgede cazibe merkezi haline getirecek. Bunun yanı sıra yeşil altınımız antepfıstığı içinde İKA ile işbirliği içerisinde 10 bin tonluk lisanslı depo projemiz çalışmalarımız arasında yer almakta. Toplam 13 milyon 900 bin lira tutarındaki bu projenin yüzde 75’i İKA, yüzde 25’i borsamız tarafında karşılanacak. Antepfıstığına yönelik yürüttüğümüz diğer bir proje ise Mükemmeliyet Merkezi olacak. Çiftçi eğitimlerinin yapılacağı bu merkez yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Bu projelerimizin protokollerini imza altına aldık ve gerekli çalışmalara başladık.”

KONUKOĞLU BİLGİ VERDİ

GTB Meclis toplantısına konuk olarak katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’da, yaptığı konuşmada, Oda’nın projeleri hakkında bilgi vererek, kentin ekonomik gelişimini değerlendirdi. NECMETTİN GÖRGÜN