GAGİAD Başkanı Taner Özdurak, son açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi. Gaziantep’in Mart ayında 540 milyon 299 bin dolarlık ihracat ile yüzde 5.4 artış sağladığını belirten Özdurak, "hracattaki sıralama da 6. sırayı halen koruyoruz. Ana hedef bu seyri yükseltmek. Büyüme anlamında gelişmeler olumlu fakat ekonominin olmazsa olmazı güven ve istikrar ortamıdır" dedi.

2013 yılında ekonomisinin yüzde 4.4 ile iyi bir düzeyde büyüme gösterdiğini anlatan Özdurak, "Dalgalanmalara rağmen 2013 beklentilerin üzerinde çıkması ekonomiye olan güvenin artması yönünde olumlu bir gelişme ayrıca 2014 yılında beklentilerimizin artması ve olumlu yönde olması için bir destek olacaktır. Büyüme rakamlarında dikkat çeken bir diğer veri ise imalat sanayi ürünlerinin toplam ihracattaki payının yüzde 93.5, ileri teknoloji ürünlerinin payının ise yüzde 30.3 olarak artış göstermiş olmasıdır. Buda imalat sanayi ürünlerinin ve ileri teknoloji ürünlerinin ekonomiye kattıkları payın daha da artış göstermesi gerektiğini ve önemli katkılarının olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

SINAV BAŞARIYLA BİTTİ

"Büyüme anlamında gelişmeler olumlu fakat ekonominin olmazsa olmazı güven ve istikrar ortamıdır" diyen Özdurak, "Hedeflerimize ulaşmak için daha olumlu ve istikrarlı seyir izlememiz siyasi tarafların gerginliği azaltacak adımlar atması gerekiyor. Seçimlerin geride kalmış olması ve ülkemizin bir demokrasi sınavını daha başarıyla vermiş olması ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Gerek reel sektör gerekse siyasi iradenin gündeminin tekrar ekonomi olması kaçınılmaz" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ