SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, SANKO Üniversitesi’nin hedefini, “Ortadoğu’nun sağlık eğitimi ve hizmeti merkezi olmak” olarak açıkladı.
Kanal 24 Televizyonu’nda, Levent Doğan’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi’nin kuruluş felsefesinin, SANKO’nun kurucusu merhum Sani Konukoğlu’nun sosyal sorumluluk anlayışı ve bu anlayışa kurumsal boyut kazandıran Sani Konukoğlu Vakfı ana sözleşmesi olduğunu söyledi.
Konukoğlu Ailesinin Türkiye’de örnek gösterilen sosyal sorumluluk uygulamaları ve SANKO Üniversitesi’ni kurma felsefelerinin kendisinin kurucu rektör olarak görevi kabul etmesinde birinci derecede etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Sınav, “Şunun çok iyi bilinmesini isterim. SANKO Üniversitesi Gaziantep’teki dördüncü üniversite olmak için değil, talebe binaen kuruldu” dedi.
SANKO Üniversitesi’nin, Konukoğlu Ailesi gibi çok önemli bir kurucu iradenin yanı sıra, Türkiye’de tek çatı altında en büyük yatak kapasitesine sahip Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde uygulamalı eğitim ve sağlık hizmeti verme olanağına sahip olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Hedefimiz, yalnız Gaziantep’in ve bölgenin değil, Ortadoğu’nun sağlık eğitimi ve hizmeti merkezi olmaktır” diye konuştu.
Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, “Ortadoğu’da başı ağrıyanın aklına SANKO Üniversitesi gelmeli” sözünün, kendilerinin hareket noktası olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tıp eğitimi; görerek ve uygulayarak alınır. Biz bu imkana sahibiz. Nitelikli ve yeterli sayıda, uluslararası deneyimi olan öğretim üyelerinin yanı sıra, görerek ve uygulayarak eğitim anlamında da çok önemli altyapımız var. Laboratuvarlarımız eğitim için ayrı bir katma değer ouşturacak cihaz ve donanıma sahip.
Şehrin içerisinde, hastane ile duvar duvara olan binamızda, ulaşım ve yurt sorunu olmadan her türlü sosyal donatı eşliğinde eğitim veriyoruz. SANKO Üniversitesi’nde öğrenciler, üniversite kültürü ile şehir kültürü iç içe bir ortamda, her iki kültürü harmanlayarak yükseköğrenim yapabiliyorlar. Bu, öğrenci için çok önemli bir ortamdır.”