Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ihracatı daha fazla artırmak ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için bütün sanayicilerin ellerinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi.Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı. Gaziantep’in ekonomik gündemini değerlendiren Konukoğlu, bu yılın Ocak-Nisan döneminde ihracatın yüzde 7,7 artışla 2 milyar 216 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Cumhuriyet’in 100. yıl hedeflerini anlatan Konukoğlu, şehri en fazla ihracat yapan iller sıralamasında altıncı konumdan üst sıralara çıkarmak gerektiğine vurgu yaparak, ‘’Bütün sanayici arkadaşlar ihracatı daha fazla artırmak için ellerinden gelen çabayı göstermeli’’ diye konuştu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İYİ

GSO Başkanı Adil Konukoğlu, en fazla ihracat yapan iller arasında Gaziantep’te ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 130,3 düzeyindeyken, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Hatay’da ise ihracatının ithalatı karşılayamadığını kaydetti. Konukoğlu, bildirge veren işyeri sayısı, sigortalı çalışan sayısı, organize sanayi bölgesi elektrik ve doğalgaz tüketiminde artışın devam ettiğini sözlerine ekledi. BAHRİ GEBEL