*Sağlıklı gelişme, büyüme ve kentleşmede Gaziantep ilk 5'e girer

*Bu kenti yönetenler gerçekten güzel çalışmışlar

*Gaziantep'te aslında işler yolunda

*Suriyeliler iletişimde sorun yaşıyor, Türkçe eğitim almalılar

*Bu kadar parka, Karadeniz'de rastlayamazsınız

*Uzun vadede Şahinbey'e bu bina yetmeyecek

*Nüfus'ta yoğunlaşma oluyor, en çok şikayet oradan geliyor

*Gaziantep'te trafik aman aman bir çile değil

Yeni Kaymakam'dan övgü

Şahinbey ilçesine atanan Kaymakam Selami Aydın, Gaziantep'in sağlıklı büyüme, sağlıklı gelişme ve sağlıklı kentleşmede Türkiye'de ilk 5'e gireceğini söyledi. Aydın, "Türkiye'de gitmediğim sadece iki il kaldı. Türkiye'nin bütün illerini gördüm. Gaziantep bu kentlerin en güzellerinden biri. Tramvay var, yollar güzel. Trafik yoğunluğu bir büyükşehire göre normal. Aman aman bir çile değil. Belediyecilik hizmetleri bakımından her tarafta güzel parklar var, hakkını vermek lazım. Bu kentin değerini bilmek lazım. Değerini bilmek için de arada bir diğer kentlere gidip görmek lazım. Farkı görürsünüz. Bu kenti yönetenler gerçekten güzel çalışmışlar" dedi.

TESPİT VE TANIMA AŞAMASINDAYIM

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın'la Gaziantep ile ilgili ilk izlenimlerini, yapacağı çalışmaları, Suriyelileri, belediyecilik deneyiminden dolayı da belediyecilik hizmetlerini konuştuk. Ordu eski İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Bakanlık Müşavirliği de yapan Selami Aydın, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşında önemli kahramanlıklara imza atmış çok güzel bir kent olduğunu belirtti. Kaymakam Selami Aydın, "Bu noktada buraya atanmış olmaktan kendimi mutlu ve bahtiyar hissediyorum. Şu anda mevcut yapı nedir, bununla ilgili tespitleri yaptırıyorum. Bir taraftan tespit yaparken, bir taraftan da ekibi, çevreyi, yönetimleri tanıyorum. Yoğun bir şekilde bir tanıma ve tespit yapıyorum. Gördüğüm kadarıyla çok iyi giden hizmetlerde var, çok yavaş giden hizmetlerde. Yavaş giden hizmetlerde sorunlu olanları hangileri, bunların tespitlerini yaptık. Daha sonra, sorunlu olanların sorununu çözmek için yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz" dedi.

VALİ ATA ÇOK BAŞARILI

Ekip çalışmasına önem vererek, ortak aklı iyi kullanarak, Şahinbey'i en güzel şekilde yönetme gayreti içinde olacağını belirten Selami Aydın, "Bu kente dışarıdan gelen biri bu kentin bütün sorunlarını göremez. STK'ların görüşü alınarak en güzelini yapacağız. Ben bilirim olmaz. Ekip çalışmasıyla, ortak akılla kamu hizmetini en iyi şekilde yürütmeyi sağlayacağız. Güzel projeleri, işleri alkışlayıp devam ettireceğiz. Sayın Valimiz Erdal Ata çok başarılı bir Vali. Kendisiyle Kocaeli'nde birlikte çalıştık. Onun liderliğinde, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve basınla birlikte güzel çalışmalara imza atmanın gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

GAZİANTEP'TE ASLINDA İŞLER YOLUNDA

'Gaziantep zaten marka bir kent haline gelmiş. Gaziantep'te aslında işler yolunda' diyen Selami Aydın, "Gaziantep, Ortadoğunun üretim merkezi, böylesi bir kentte bu tabloyu güzelleştirme adına bir katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize deriz. Uğur bey gibi hoş duygularla, güzel eserler bırakarak gitmeyi arzu ederiz. Ailemde Gaziantep'i çok sevdi. 3 çocuğum var, bu kentte huzurlu bir şekilde hem yaşayacağız, hem çalışacağız, hem de dost kazanacağız. Bu kentin hizmetkarı olmaktan onur duyacağız" dedi.

SAVAŞ BİTTİKTEN SONRA GİTMEYİ ARZU EDERLER

Suriyelilerle ilgili bir tesbpiti veya çalışması olup olmadığıyla ilgili sorumuz üzerine konuşan Selami Aydın, "Suriye bize uzak değil, komşumuz, 100 yıl önce aynı mahallede yaşamışız, hısımlarımız, akrabalarımız, kardeşlerimiz, onları yalnız bırakmamak önemli bir vazife. Devlet büyüklerimize teşekkür etmek lazım. Suriye'den gelenlerin sosyal ortama adaptasyonu, şartlarının iyileştirilmesi, topluma kazandırılmasıyla ilgili birçok kurum çalışıyor. Bu konuda çalışan uluslararası kuruluş ve dernekler de var. Savaş bittikten sonra bu insanlar geri dönmeyi arzu ederler. Buradan giderken güzel duygularla gitsinler" dedi.

SURİYELİLER İLETİŞİMDE SORUN YAŞIYOR

Suriyelilerin iletişimde sorun yaşadığını, Türkçe başta olmak üzere bu insanlara eğitim verilmesi noktasında bir proje üzerinde durduğunu belirten Aydın şunları söyledi:"Bu insanların eğitilebilmesi, zamanlarının doldurulması noktasında eğitim projesi yapabilir miyim diye bunun üzerinde çalışma yapmayı düşünüyorum. Büyükşehir, Valiliğimiz, milli eğitimin teşvikleriyle hafta sonları okullarda bu insanlara Türkçe eğitim verilmeli. Çünkü bu insanlar iletişimde sorun yaşıyor. Bu insanlar için de harabeye dönmüş olsa da eminim gözlerinde tütüyordur memleketleri. Onlara yalnızlığı hissettirmemek lazım. Ufak tefek sorunlar olabilir. Devlet olarak madem biz bunları aldık üzerimize düşeni yapmamız gerekir ve de yapıyoruz. Biz zaman zaman farklı dokunuşlarla daha da güzelleştirmeye çalışacağız.

HEDEF, HER KALEMDE BİRİNCİ OLMAK

Şahinbey'in nüfusu 817 bin olduğunu, yıl sonunda 900 bini geçeceğinin tahmin edildiğini dile getiren Aydın, "Türkiye'nin en büyük ilçesine hizmet etmek bana onur veriyor. Türkiye'nin en büyük ilçesinde hizmet de örnek olmalı. Bize birinci nitelikte hizmetler yapmak düşer. Ekibime, 3.ncü olamazsınız, olursanız bu ilçeye haksızlık etmiş olursunuz diyorum. Böyle bir hedef koyduk. Her kalemde en iyi işler buradan çıkmalı. Ankara'dan, batıdan vilayetler, bazı hizmetler nasıl yürütülüyor diye dönüp buraya baksınlar. Allah'ın izniyle bunu sağlarız, bu hedefi yakalarız" dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YOĞUNLAŞMA VAR

Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'ndeki yoğunluktan dolayı çok sayıda şikayet aldığımızı, bu konuyla ilgili bir çalışması olup olmadığıyla ilgili sorumuzu ise Kaymakam Aydın şöyle cevapladı:"Uzun vadede bu ilçeye bu bina yetmeyecek. Çok yoğun personel açığımız yok. Sadece nüfus Müdürlüğünde yoğunlaşma oluyor, en çok şikayet oradan geliyor. Mekan sorunu da var. Bu konuda tespitler yapıyoruz. İhtiyaç açığımız nedir, yer noktasında hükümet konağını rantabıl kullanmak adına yer bina arayışımız uzun vadede sürecek. İlçeye bu bina yetmeyecek onun farkındayız. Nüfusta işlemlerin daha hızlı gitmesi, vatandaşın bekletilmemesi, hizmetin hızlı akışıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Personel açığı için Ankara'ya giderek gerekirse girişimlerde bulunacağız. Nüfusta sıkıntı var ama çözmek için de irade var."

ULAŞIM EN SIKINTILI BİRİMDİR

Gaziantep'le ilgili ilk izlenimlerini sorduğumuz Aydın, belediyecilik açısından Gaziantep'i çok beğendiğini söyledi. Aydın, Kocaeli Belediyesi'nde 3 yıl ulaşım daire başkanlığı yaptığını, ulaşımın en sıkıntılı birim olduğunu belirterek şunları söyledi:"Türkiye'de gitmediğim sadece iki il kaldı. Türkiye'nin bütün illerini gördüm. Gaziantep bu kentlerin en güzellerinden biri. Tramvay var, yollar güzel. Trafik yoğunluğu bir büyükşehire göre normal. Aman aman bir çile değil. Bazı illerde kente giriyorsunuz 1 saatte zor terkediyorsunuz. Akşam ve sabah saatlerinde Kadıköy, Bostancı'ya girin çıkamazsınız. Ankara Kızılay'ın göbeğine bir girin sabah ve akşam saatlerinde çıkamazsınız."

BU KADAR GÜZEL PARKLAR HİÇBİR YERDE YOK

Gaziantep'te kendisini en çok parkların şaşırttığını, bu kadar güzel ve çok sayıda parka başka bir ilde rastlamadığını söyleyen Aydın, "Gaziantep'i Karadenizde hiç bir kentle kıyaslayamazsınız. Karadenizde sokaklar dardır. Tabi burada eski Antep'i ayrı tutmak lazım. Yeni kurulan Antep'te yollar geniş, çok şahane. Belediyecilik hizmetleri bakımından beni en çok parklar şaşırtı. Her tarafta güzel parklar var. Hafta sonu çocuklarımı alacağım, parka gideceğim, elinizde 10 tane alternatif var. Bu imkanı Karadenizin çok ilinde bulamazsınız. Bu kadar açık söylüyorum. Tabi Karadenizin her tarafı yeşil ama gittiğiniz yerde hiç olmazsa bir düzen olmalı. Yeşil ama oturma grubu yok, bank yok. İnsanlar rastgele yerlere gidiyor, çörünü çöpünü orada bırakıyor. Ondan sonra her taraf çöplük oluyor" dedi.

BU KENTİN DEĞERİNİ BİLMEK LAZIM

Sağlıklı gelişme, sağlıklı büyüme ve sağlıklı kentleşme adına Gaziantep'in Türkiye'de ilk 5 il içerisine gireceğini belirten Aydın şöyle konuştu:"Dülük'e gittim. Pırıl pırıl, böyle bir tesise girdiğim zaman benim ilk baktığım şey çevre temizliğidir. Bir tane çöp yok, poşet çöp göremedik. Çoğu yerde kamu kuruluşlarının elinde bile olsa oralar çöplükten geçilmiyor. Gaziantepliler çok şanslı. Belediyecilik hizmetleri bakımından her tarafta güzel parklar var, hakkını vermek lazım. Bu kentin değerini bilmek lazım. Değerini bilmek için de arada bir diğer kentlere gidip görmek lazım. Farkı görürsünüz. Bu kenti yönetenler gerçekten güzel çalışmışlar. Ha daha iyi her zaman olacaktır. Zaten değişim ve gelişime inanan insanlar mükemmeldir. Sürekli mükemmeli ararlar. Sürekli ihtiyaçlar değişir ve yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar. Sağlıklı gelişme, sağlıklı büyüme, sağlıklı kentleşme adına Antep ilk 5'e girer" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR, Haluk ŞAHİN