Kısa adı MBTG olan Makarna Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu yeni dönem başkanını seçti. GAİB Hizmet binasında Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı Başkanlığında gerçekleştirilen seçimde M. Surur Aydın yeni MBTG Başkanlığına seçilirken başkan yardımcılığı görevine Selami Memiş, muhasip üyeliğe ise Abdurrahman Avcı’nın seçildi. Aydın, Anadolu’nun en önemli ürünleri arasında yer alan milli yiyeceğimiz bulgurun tanıtımı ve insan sağlığına faydalarının bütün dünyaya anlatılması için önemli projeler geliştirdiklerini, hedeflerinin dünya sofralarına bulguru sokmak olduğunu söyledi.

MBTG Başkanlık görevine seçilen M. Surur Aydın “MBTG bu güne kadar dünyanın birçok ülkesinde gerek ülke tanıtımında gerekse ürün tanıtımında önemli rol oynamış ve sektörümüze yeni bir hareketlilik getirmiştir. Geçmiş dönem başkanımız Ahmet Tiryakioğlu’nun şahsında görev yapan yönetim kurulu üyelerimize gerçekleştirdikleri büyük hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu ile devraldığımız bayrağın daha ileriye götürülebilmesi için yeni projeler hazırladık. Sektörümüze ve Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerimizin dünya pazarlarında hak ettiği yere getirilebilmesi ve değerinde satılabilmesi için her türlü proje ve çalışmanın içerisinde olacağız" dedi.

HEDEFLER BÜYÜK

MBTG Başkanı M. Surur Aydın Anadolu’nun en önemli ürünleri arasında yer alan milli yiyeceğimiz bulgurun tanıtımı ve insan sağlığına faydalarının bütün dünyaya anlatılması için önemli projeler geliştirdiklerini de sözlerine ekleyerek hedeflerinin dünya sofralarına bulguru sokmak olduğunu söyledi. Başkan M. Surur Aydın, hedeflerinin sadece komşu ülkeler ve Ortadoğu olmadığını ABD, Afrika, Rusya, Uzak Doğu ülkeleri ve özellikle Çin’in kendileri için önemli pazarlar olduğunu belirterek “Görev süremiz içerisinde makarna, bulgur, bakliyat ürünlerimizle bitkisel yağlarımızın tanıtımı için birçok ülkede faaliyet göstereceğiz. Çin bizim için önemli bir pazar. Afrika ülkeleri, ABD, Rusya ve Uzak Doğu ülkeleri de en az Çin kadar önemli pazarlar arasında yer alıyor. Yıl içerisinde katılacağımız fuarlarda ürünlerimizin farklı metotlarla tanıtımını yapacak ve besin değerlerinin insan sağlığı için önemini anlatan bilimsel verileri bütün dünya ile paylaşacağız" mesajını verdi.

BATALLI KUTLADI

Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı yapılan seçim sonrası göreve yeni seçilen M. Surur Aydın’ı kutlayarak “Önceki dönemde olduğu gibi MBTG bundan sonraki dönemde de ülkemize ve üreticilerimizle ihracatçılarımıza önemli hizmetler gerçekleştirecektir. Geçtiğimiz dönemlerde Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında tanıtım çalışmalarını sürdüren MBTG bir çok başarıya imza atmış ihracatın yükseltilmesinde önemli rol oynamıştı" diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR ?

MBTG’nin yeni dönemde yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu; M. Surur Aydın (Başkan), Selami Memiş (Başkan Yardımcısı), Abdurrahman Avcı (Muhasip üye), Şahin Batallı, Murat Unat, Celal Kadooğlu, (GAİB), Şerafettin Memiş (AKİB), Yaşar Serpi (KİB), Aydın Soyyiğit (İİB), Mehmet Karakuş (OAİB), Turgay Bahçıvanlıoğlu (EİB). LEYLA ÖZEKŞİ POLAT