Teymur Otel Beylerbeyi Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına veliler büyük ilgi gösterdi.

OKUL VE ÖTESİ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK

Etkinliğin açılışında konuşan Genel Müdür Ahmet Özmermer, kendilerini diğer okullardan ayıran en belirgin özelliğin eğitim sistemi olduğunu söyledi. Sanat, müzik ve beden eğitimi konusunda çocukların sadece bilim anlamında değil aynı zamanda sosyal yönlerinide geliştirmeye yönelik bir çaba içerisinde olacaklarını dile getiren Özmermer, "Dil konusunda ise ağırlıklı çalışmamız İngilizce olacak. İkinci bir dil seçiminde Rusça olarak düşünüyoruz. Öğrencinin tercihi önemli. Teknolojiyi kullanabilen, bilimi önde tutan, sınav gerçeğini de unutmadan Gaziantep'e bir okul ve ötesi sloganıyla yola çıktığımız bir durum sözkonusu. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, fen lisesi yani öğrencinin beş yaş grubundan üniversiteye gidene kadar eğitimine talip oluyoruz. Cesur, ilkeli, açık fikirli, bilgili, duyarlı, dengeli iletişim kurabilen, sorgulayan bağlantılı düşenebilen dünya vatandaşları gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

GAZİANTEP'TE BİR İLK

Raund programının 11-12'lerde uygulayacakları bir program olduğunu anlatan Özmermer, "Bu programda öğrencinin bir sınavdan geçirilmesi sonra sınav sonucuna göre hedeflerinin tesbit edilmesi, hedefleri doğrultusunda çocuğunun eksik konularının program üzerinden tesbit edilmesi sözkonusu. Örneğin matematikte asal sayılarda gerilik var program diyecekki, senin bu konuda geriliğin var diyecek ve soru atacak. Bu öğretmen, veli ve öğrenci tarafından takip edilecek. Haftada bir sınav olacak. Her sınav sonucunda belirlediği o 24 tercihinden kaçıncı sırada olduğunu, örneğin kaçıncı sıraya gelmesi için hangi konularda eksiği varsa o konularda eksiğini giderebilmesi gerektiği konusunda bilgilendirilecek. Ona sorular gönderecek ve hazırlayacak.Bu sistem ilk defa bizim okulumuzda uygulanacak" dedi.Kurucu Hadi Albayram da, eğitim programları ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Tanıtım etkinliğinde Kurtuluş Gürbüz raund sistemini anlattı

Yine Biliim Garj akademisinden levent tüfekçi robotik kodlama tasarımını nasıl giriimcilikle birleştiriyoruz akademi düzeyde onu anlattı.Yeryüzü Okulları, Eski zirve park restauranın olduğu binada önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlayacak. Meral KINACILAR