Gaziantep’te 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Nefise-Necip Teymur İlkokulu’nda yapılan açılış töreninde konuşan Vali Erdal Ata, ilimizde resmi ve özel toplam bin 94 okulda 500 bin civarında öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sınıf mevcutlarını 60'lardan 40-45'lere getirdiklerini, hedeflerinin 30 olduğunu söyledi.

İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Tören alanına gelen Vali Erdal Ata ve Başkan Fatma Şahin Çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ata ve Başkan Şahin çocuklarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra minik öğrenciler protokol üyelerine birer buket çiçek hediye etti. Buradaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından minik öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasıyla devam etti. Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterileri ile devam etti.

500 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Törende konuşan Vali Erdal Ata 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, “2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünde sizlerle birlikte olmaktan sevgili çocuklarımızın velilerimizin, öğretmen ve idarecilerimizin sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılının ilimizde ülkemizin tüm çocukları için sağlık, mutluluk, başarı getirmesini diliyorum. Bugün ilimizdeki resmi ve özel okullarda toplam bin 94 okulda 500 bin civarında öğrencimiz ders başı yapıyor. Okulla ilk defa tanışan minik öğrencilerimizin yanında yaz döneminde okullarından ayrı kalan sevgili öğrencilerimizle, öğretmenlerine, okullarına ve arkadaşlarına yeniden kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar. Sizlerin bu sevinç ve mutluluğunu gönülden paylaşıyor. Başarılar dileğiyle yeni öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, eğitimin hayatın vazgeçilmez bir olgusu olduğunu belirterek, "Günümüz dünyasının en uygar toplumları eğitime en çok önem veren çocuklarını en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üreten toplumlardır. Eğitim çağdaş toplumların sıkı sıkıya ele aldığı temel bir olgudur" dedi.

DERSLİK BAŞINA 43-48 ÖĞRENCİ

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her dönemde önemli bir yerleşim merkezi olan ilimizin son yıllarda sanayi, ticaret ve daha birçok başarısıyla ülkemizin ve bölgemizin cazibe merkezi haline geldiğini belirten Ekinci, "Bunun sonucu olarak Gaziantep yoğun göç alarak İstanbul'dan sonra nufusu en hızlı artan 2. il olmuştur. Bu bölgemizde okul öncesi ilköğretim ve Ortaöğretimde 500 bin civarında öğrencimiz eğitim görmektedir ilimizde eğitim gören öğrenci sayısı ülkemizdeki birçok şehirin nufusundan daha fazladır nufus artışı nedeniyle oldukça hızlı bir şekilde okul ve derslik ihtiyacı oluşmaktadır. İl merkezimizdeki okullarda derslik başına ortalama 43-48 öğrenci mevcuduyla büyük bir oranda ikili öğretim yapılmaktadır. İlimizde öncelikle mevcut derslik ihtiyacını karşılayarak derslik başına düşen öğrenci sayımızı bütün okullarımızı ikili öğretimden normal eğitime geçirmek ailelerin ve tüm toplumun eğitime olan ilgisini artırmayı başarmamız gerekmektedir" diye konuştu.

GAZİANTEP BAŞARACAK

'Devletimiz son yıllarda eğitime çok büyük önem vermekte ve Milli Eğitime gelen bütçeden çok ciddi bir pay ayırmaktadır' diyen Ekinci, "Saniyide, ticarette, ihracatta ülkemizde ve bölgemizde kendisine önemli bir yer edinen Gaziantep'in elde ettiği bu başarının kalıcı olabilmesi için gençlerimizi iyi yetiştirmeli, ileri teknolojiye geçmemiz şarttır. İlimize yapılacak her yeni okul açılacak her yeni labaratuvar teknolojiyle donatılmış her yeni sınıf sayesinde öğrencilerimiz daha modern şartlarda eğitim görecektir. Gaziantep'in sahip olduğu üstün vasıfları eğitim alanında elde edileceğine gönülden inancımızı buradan ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

EĞİTİM KALKINMA YOLU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitimin sevgi yolu, kalkınma yolu olduğunu belirterek, "Eğitim yolu Kardeşlik yoludur. Eğitim yolu uygarlık yoludur. Bu yolculuk da en büyük gücümüzü sizin o gözlerinizde ki ışıktan alıyorum. Bu yolculuk çok önemli bir yolculuk. Dünya tarihini incelediğimiz zaman kim ki bilgiyi elinde tutmuştur, dünyanın hükümdarı olmuştur. Yükselme Dönemini incelediğimizde, eğitimi yakalayan , bilgiyi yakalayan o dönemin iktidarı olmuştur. Bilgi güçtür iktidar yapar. O yüzden biz hedefleri olan bir ülkeyiz. Cumhuriyet'in 100. yılında 'Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının' kurduğu Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın en iyi ekonomisi olacağız" dedi.

HEDEFİMİZ 30Vali Erdal Ata'ya teşekkür eden Fatma Şahin, "Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum, çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Son 4 yılda 6000 derslik bitmiş ve çalışması devam ediyor. Türkiye'de böyle bir rakam yok. Çünkü şehir göç alıyor. Bu şehrin göçünü bereketleştirmemiz için fiziki şartları ve altyapıyı iyileştirmemiz gerekiyor. Sizi güçlü bir teknolojiyle tanıştırmamız gerekiyor. İşte o yüzden bilim sınıfları , teknoloji sınıfları ve ve tatil projesiyle Almanya'da okuyabilen bütün çocuğun imkanlarını ülkemdeki çevremdeki bütün çocukların kavuşması için teknolojik altyapıyı kuvvetlendireceğiz. İşte o yüzden son 12 yılda 400 bin öğretmen ataması yaptık. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık derslik başına düşen öğrenci sayısını 40-45 'e 60 'lardan getirdik. Amacımız bunu hızlı bir şekilde 30'a düşürmek. Çifli öğretimden, tekli öğretime geçilmesi. O yüzden Valiliğimizin liderliği çok önemli. Sayın velilerimizin desteği çok önemli, ama en önemli şey burda imanla , inançla, aşkla hizmet eden öğretmen kadromuz" diye konuştu. Haluk ŞAHİN