Türkiye Basketbol 3. Lig’inde mücadele eden Zirve Üniversitesi antrenör Timuçin Meriç ile anlaşmaya vardı.

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı ligde emin adımlarla yoluna devam ederken, teknik kadrosunu da güçlendiriyor. Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Emre Nakıboğlu, Timuçin Meriç ile 2. Lig hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi.

Emre Nakıboğlu yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Zirve Üniversitesi Basketbol Kulübü olarak bugüne kadar Üniversitemizin de bize verdiği destek ile başarı ile yürüttüğümüz organizasyonumuzu bugünden sonra daha da iyi yerlere getirmek ve kalıcı başarılara imza atmak adına daha kurumsal bir yapıya bürünme kararı aldık. Bu anlamda bugüne kadar tüm branşlarda antrenörlüğümüzü yapmakta olan Osman Yağcı hocamızı kulübümüzün Genel Menajerliğine getirmiş bulunmaktayız.

4 yıldır başarılı bir şekilde 3.lig'de mücadele eden Zirve Üniversitesi basketbol kulübümüzün yanında önemli başarılara imza atan ve Üni Lig'de de mücadele eden takımımızın daha kalıcı başarılara imza atması ve uzun vadede gerek Türk Basketbolu gerekse de şehrimiz basketbolu açısından daha faydalı projelere imza atmasını hedeflediğimiz bu yeni yapılanma sürecini daha da iyi yerlere getirme açısından Türk Basketbolu'nun yetiştirdiği önemli antrenörlerden Sayın Timuçin Meriç ile anlaşmış bulunuyoruz.

Bundan sonraki süreçte öncelikli hedefimiz 3.lig'de yer alan takımımızı bir üst lige taşımak olacaktır. Uzun vadede ise Zirve Üniversitesi olarak Türk Basketbol'una fayda sağlamak amacıyla geniş ve ciddi bir altyapı organizasyonunu hayata geçirecek ve bu oluşumumuzu daha sağlam temellere oturtturmak olacaktır. Teknik heyetimize yeni görevlerinde başarılar diler, Gaziantep ve Türk Basketbolu'na hayırlı olmasını dilerim”

“2. lige çıkacağız”

Zirve Üniversitesi basketbol takımının yeni antrenörü Timuçin Meriç ise, Gaziantep’te çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Kentte Royal Halı Gaziantep ile birlikte basketbol sevgisinin arttığını söyleyen Meriç, “Burada basketbol iyi bir yerde. İnsanların basketbola olan ilgisinin arttığını görüyorum. Bizlerde Zirve Üniversite’nin başarısı için buradayız. Takımın 2. Lig hedefi var. Bunu gerçekleştirebilecek güçteyiz. Anlaşmamız her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

Timuçin Meriç kimdir?

Timuçin Meriç 1970 Ankara doğumlu Türk basketbol antrenörüdür. Daha önce Büyük Kolej'de Naci Özonay'ın dört yıl, Türk Telekom'da ise Ercüment Sunter'in altı yıl antrenör yardımcılığını yaptı. Türkiye Basketbol 2. Ligi takımlarından ve Türk Telekom'un pilot takımı olan Genç Telekom'un antrenörlüğünü yaptı. Faruk Akagün'ün istifası üzerine Aralık 2010'da Türk Telekom'un antrenörlüğüne getirildi.

Timuçin Meriç 2013'ün son aylarında Bölgesel Lig Takımlarından biri olan Kayseri Melikşah Üniversitesi Basketbol Takımının başına getirilmişti.