Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), tarafından dünyanın çeşitli ülkelerinde sürdürülen yeni pazar araştırmalarında rota Güney Amerika'ya çevrildi.
Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda yeni kıtalara yelken açan MBTG, bulgur ve makarna üreticilerine Brezilya'yı hedef ülke olarak gösterdi. MBTG Başkanı Surur Aydın, makarna ve bulgur tüketimi açısından önemli potansiyel taşıyan Brezilya'nın, 195 milyon nüfusu ve tüm Güney Amerika ülkelerine açılan kapılarıyla ihracatçılara cazip olanaklar sunduğunu ifade etti.
Brezilya'nın Sao Pauolo kentinde düzenlenen " SIAL Brazil 2014" gıda fuarında, Latin Amerikalılarla bire bir görüşerek, tükettikleri gıda ürünlerini yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade eden MBTG Başkanı Aydın, "Brezilya'da yaşayan yaklaşık 15 Milyon Ortadoğulu göçmen, göç ettikleri coğrafyadan dolayı özellikle bulgura çok aşinalar. Bulgur günlük hayatta en fazla tükettikleri gıda maddelerinin başında yer alıyor. Brezilya'da Arapların işlettikleri marketlerde yaptığımız incelemelerde Türkiye'de marketlerde 2.5- 3 liradan satılan bulgurun orada 11 liradan tüketicilere satıldığını gözlemledik. Ülkeye giren bulgurda zaten muhtemelen Türk bulguru ama pazarlamayı Lübnanlılar yaptığı için kazancın önemli bölümünü onlar elde ediyor. Brezilya içinde barındırdığı yoğun Ortadoğulu nüfusuyla ülkemiz ihracatçılarının kendisini keşfetmesini bekliyor. İyi bir saha ve tanıtım çalışmasıyla gireceğimiz Brezilya pazarında bulgur, ihracatçılarımız için çok önemli yeni bir pazar kapısı olabilir" dedi.