Gaziantep’te ”Mera Koyunculuğu Yeniden Önem Kazanıyor” projesi, başarıyla hayata geçirildi. 2013 yılında 250 koyunla başlanan projede, hedef 1000 koyuna ulaşmak.

2013 yılı Gaziantep İl Tarım, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında, 1000 Koyunlu Süt Çiftliği projesinde; Arz Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Proje Hazırlanması ve Projenin Hayata geçirilmesi sürecinde ,Yalçın Yem Gübre Ve Hayvancılık San.Tic.A.Ş birlikte ortak hareket etti.

800000 liralık projede, Gaziantep Şahinbey Çimenli Köyü’nde ,Mera alanına yakın bölge içerisinde; 48 koyun sağım ünitesi bulunan -süt sağım merkezi, açık-kapalı ağıllar ve yem depolama alanından oluşan , 1000 süt koyunu için modern tesis kuruldu. Bölgemizde küçükbaş hayvancılıkta bir ilk hayata geçirildi.

HEDEF 1000 KOYUNA ULAŞMAK

Meraya yakın olan tesiste, 2013 yılında 250 koyunla başlanan projede, 2014 yılı sonunda 500 koyuna ulaşıldı, ayrıca 3. yılın sonunda 1000 koyuna ulaşılması planlanıyor.

BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI HEDEFLENİYOR

”Mera Koyunculuğu Yeniden Önem Kazanıyor” projesinde, Gaziantep’in bölge arazisinde bulunan mera potansiyelinden faydalanarak, milli değer olan koyun yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak, sağlıklı ve verimli koyun ırkı üreterek çoğaltmak, koyununun etinden, sütünden ve yapasından faydalanarak, katma değeri yüksek ürünler üreterek, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak hedefleniyor. Haber Merkezi