Gaziantep’te polis, HDP’nin Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için düzenleyeceği yürüyüşe izin vermeyince, polis ile partililer arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

HDP Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Karayılan, yürüyüşe izin verilmediği gerekçesiyle polisi kınadıklarını ifade ederken, polis memuru ise aldıkları karardan dolayı HDP’lileri tebrik etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep İl Başkanlığı ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşüne polis izin vermedi. Grup, bunun üzerine parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Öğle saatlerinde HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş’ın da katıldığı açıklama için HDP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Balıklı Parkı’na yürüyerek basın açıklaması düzenleyecekti. Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini ifade etmesi üzerine, HDP’liler kendi aralarında aldıkları kararla yürüyüşü iptal etti. Yürüyüşün iptal edildiğini polislere HDP Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Karayılan söyledi. Karayılan ile polis memuru arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Karayılan, yürüyüşe izin vermedikleri için polis memuruna kendilerini kınadıklarını ifade ederken, polis memuru ise alınan karardan dolayı HDP’lileri tebrik ettiğini dile getirdi. Polis ile HDP’liler arasında varılan anlaşmanın ardından basın açıklaması düzenlendi.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

Basın açıklamasını DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Cahide Mutlu okudu. Mutlu, Abdullah Öcalan’a özgürlüğünün verilmesi talebinde bulundu.

HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirerek, “Her gün onu bir parça düşünerek özgürlüğü için elinden ne geliyorsa onu yapmalı. Çünkü bu coğrafyada, bu topraklarda onun gibi insanlara, liderlere, önderlere ihtiyacımız vardır. Hak ettiği bir yere çıkarılması için de bizlerin bütün provokatif girişimleri, bütün engelleri, bütün zorlukları aşarak onu mutlaka aramıza kavuşturmamız gerekiyor. Bu da emekle, çabayla, mücadeleyle, yoğunlaşmayla, pratikle ancak mümkündür” dedi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak istedi. Kısa bir yürüyüş yapan grubu Mehmet Karayılan ikna ederek durdurdu. İHA