HDP Gaziantep Milletvekili Adayları tanıtıldı. Aday tanıtımında konuşan 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, Gaziantep'in tüm renklerin birarada yaşadığı bir kent olduğunu, bu renkleri meclise taşıyarak hem Türkiye'ye hem de Ortadoğu halklarına örnek olacaklarını söylerken, 2. Sıra Adayı Yurdusev Özsökmenler, 110 vekil istedi. 3. Sıra milletvekili adayı Osman Demirci de, "Bu ülkeyi birlikte kurduk, birlikte yöneteceğiz" dedi.

Bu arada en ilginç konuşmalardan birini de HDP Gaziantep 5. sıra milletvekili adayı emekli Astsubay Hasan Sarı yaptı. PKK'ya çağrıda bulunan Sarı, şartsız koşulsuz, ellerini tetikten çekmesini istedi.

11 ADAY GAZİANTEP DIŞINDAN

11. sıra milletvekili adayı Mehmet Karaaslan dışındaki tüm adaylar aday tanıtım toplantısına katıldı. İl binasında yapılan toplantıda adaylar kısa konuşmalarla kendilerini tanıttı. 5. Sıra milletvekili adayı Hasan Sarı dışındaki tüm adayların Gaziantep dışından olması dikkat çekti. HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul (Pazarcık), 2. Sıra Yurdusev Özsökmenler (Çanakkale), 3. Sıra Osman Demirci (Mardin) , 4. Sıra Emine Akkuş Çiçek (Şanlıurfa), 5. Sıra Hasan Sarı (Gaziantep), 6. Sıra Lami Çiçek (Şanlıurfa), 7. Sıra Sultan Bayındır (Kilis), 8. Sıra Emre Yücel (Diyarbakır), 9. Sıra Selman Tutumlu (Siirt), 10. Sıra Yurdanur Mutlu /Malatya), 11. Sıra Mehmet Karaaslan (Bitlis), 12. Sıra Umut Baran (Şanlıurfa) nüfusuna kayıtlı.

KARAYILAN:SIRTIMIZI HALKA DAYADIK

HDP il Başkanı Mehmet Karayılan, 7 Haziran'dan sonra da çalışmalara devam ettiklerini ve hep sahada olduklarını söyledi. 7 Haziran'da halkın iradesinin yok sayıldığını, ötekileştirildiğini belirten Karayılan, "Ancak hiçbir zihniyet ve güç halkın iradesini yok sayamaz, karşısında duramaz. Biz sırtımızı devlet hazinesine değil, gladyoya değil, şiddetten beslen kesimlerin anlayışına değil, halka dayıyoruz. Halk kalıcı barış ve kardeşlik için geçtiğimiz seçimlerde irade belirtti. Bu irade önünde hiç bir güç duramaz. Biz şiddet ve savaş politikasına rağmen barışın dilini kullanacağız. 100 milletvekili değil, 400 milletvekili de kanın karşısında hiçbir şey ifade etmez. Barışın, kardeşliğin, demokrasinin tesisi için barışın dilini kullanacağız. Ama kurbanlık koyun da olmayacağız, kendimizi savunacağız. Seçimler sıkıntılı bir süreçte yapılıyor. Girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız" diye konuştu.

ÇETİNKAYA:BAŞARIMIZI YİNE KANITLAYACAĞIZ

HDP Gaziantep eş il başkanı Dilan Çetinkaya ise, 1 Kasım seçimlerinde başarılarını yine kanıtlayacaklarını belirtirken, "Ezberden bıktık. 7 haziranda olduğu gibi 1 Kasım'da sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Gaziantep'in renkleri ile barışa yürüyoruz" dedi.

MUTLU:ENGELLİ DEĞİLİM

Adaylardan görme engelli olan Yurdanur Mutlu, konuşmasıyla alkış aldı. Mutlu, "Ben engelli değilim. Ben görüyorum ama görmeyenler var. Halka görmeyen, anlamayan, Sarayın gözüyle görenler var" dedi.

DEMİRCİ:BU ÜLKEYİ BERABER YAŞATACAĞIZ

İşadamı Osman Demirci de 1 Kasım'da yolsuzlukları, hırsızlıkları yapanların, gayri meşrucuların, iktidar sahibi olanlar kaybedeceğini söyledi. Demirci, "Bu ülkeyi beraber kurduk beraber yaşatacağız" dedi.

TOĞRUL GAZİANTEP ÖRNEK OLMALI

HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, iktidarın ortaya çıkan halkın iradesini tanımadığını ancak bu iradeyi 1 Kasım'da yeniden meclise taşıyacaklarını söyledi. Toğrul, "Gaziantep tüm renklerin birarada yaşadığı bir kent. Bu renkleri meclise taşıyarak hem Türkiye'ye hem de Ortadoğu halklarına örnek olacağız. Türkiye'yi beraber yöneteceğiz" dedi.

ŞİDDET YÜZDE 1700 ARTTI

Yurdusev Özsökmenler de, Ak Parti döneminde şiddetin yüzde 1700 arttığını, kadınların yolda, sokakta, evde, işyerinde, otobüste öldüğünü belirtti. 110 vekil isteyen Yurdusev Sökmenler "Sorunları çözmek meclisi çalıştırmak için çok sayıda önerge veriyoruz. Ancak vekil sayımız 80 olduğu için kabul edilmiyor. Bu ülkenin sorunlarını çözmek için 110 vekil istiyorum" dedi.

HDP'Lİ ADAYDAN PKK'YA ÇAĞRI

HDP Gaziantep 5. sıra milletvekili adayı emekli Astsubay Hasan Sarı, PKK'ya çağrıda bulunarak, şartsız koşulsuz, ellerini tetikten çekmesini istedi. PKK’nın bir an önce elini tetikten çekmesi gerektiğini söyleyen Sarı, çatışmaların bitmesi için bir formül bulmanın zor olduğunu kaydetti. Sarı, "PKK’nın derhal ve koşulsuz elinin tetikten çekmesini bekliyorum. Bunu bugün, hemen, şimdi bekliyorum. Bu çağrı yanıt bulduğu anda hükümetin de derhal silahları susturmasını öneriyorum. Maalesef bu tip süreçler, özel formüller içermiyor. Henüz yeryüzünde, böyle bir çatışmayı bir anda sonlandıracak bir formül geliştirilemedi. İnsan iradesi insan aklı bu çağda ancak devreye girdiği zaman aklımızı kullandığımız zaman bu çatışmaların anlamsızlığı görülebilir. Buradan ben rica ediyorum tekrar PKK derhal silahları susturmalı hükümet akabinde buna olumlu bir yanıt vermelidir. Bu çatışmalar bir an önce sona ermelidir” dedi. Sarı, barışa inandığı için HDP"den aday olduğunu ifade etti. Meral KINACILAR