HDP Gaziantep 1. Olağanüstü kongresini yaptı. Başkanların değiştiği kongrede Eşbaşkanlar; Erkan Şahin ve Güler Erat oldu. HDP Yönetimi ise Abdullah Açar, Adnan Erol, Fatma Dikici, Güllü Karakaya, Hasan Sarı, Hatice Toğrul, Hüsetin Keskin, Kasım Karak, Mehmet Aşkan, Mustafa Sayınbatur, Nurat Göktepe, Osman Geçili, Sabri Emre, Mahmut Çelikay, Sultan Bayırdır'dan oluştu.

HDP Grup Sözcüsü İdris Baluken ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un da katıldığı kongreye tek liste ile gidildi. HDP Kadın İl Eşbaşkanı Atiye Okay, "Eski yönetim yeni yönetim diye bir şey yok. Yerimze gelecek arkdaşlara tüm desteğimizi göstereceğiz. Bu sadece görev değişikliğidir. Gelecek arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

TOĞRUL İŞID'E DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, “ Gaziantep stratejik bir yerdir. Sınırları delik deşik olmuş bir iliz. Işid çeteleri hala girip çıkmaya devam ediyor. Biz bunları mecliste ve Gaziantepli yetkililere defalarca anlattık. IŞİD i terör örgütü görmüyorlar. Gaziantep’in her tarafı uyuyan IŞİD hücreleri ile dolu. Yeni yönetime tüm desteklerimizi vereceğiz" diye konuştu. HABER MERKEZİ