Seçim çalışmalarını bir aday gibi sürdüren HDP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Osman Demirci, Yavuzeli İlçe Örgütü ve Yavuzeli’ne bağlı köyleri ziyaret ederek partililerle buluştu.

Demirci katıldığı toplantıda gördüğü heyecanın büyük olduğunu söyleyerek, “HDP’yi yüksek bir oyla meclise taşıyacak heyecanı halkımızda görüyorum” dedi.

HDP Gaziantep Milletvekili aday adaylığını açıkladıktan sonra yoğun bir çalışmaya giren Demirci, dur durak bilmiyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlarla görüşmeye başlayan Demirci, HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan’la birlikte Gaziantep’in ilçe ve köylerini de ihmal etmiyor. Son olarak Yavuzeli İlçe Örgütünü ve köylerini ziyaret eden Osman Demirci halkın heyecanının büyük olduğunu, bu heyecanın HDP’yi TBMM’ye çok sayıda milletvekiliyle taşıyacağına inandığını söyledi. HDP Gaziantep Milletvekili aday adayı Osman Demirci, milletvekilliği sıralamasında sıra sorunu yaşamadığını ifade ederek, “Benim için 1.sıra ile 33.sıra aynı. Biliyorsunuz 33 milletvekili aday adayı arkadaşımız müracaat etti. Açıklanacak listede yerimiz neresi olursa olsun 1.sıra adayı gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz Gaziantep’te yaşıyoruz, sonuç ne olursa olsun Gaziantep’te yaşamaya ve halkımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz” diye sözlerini sürdürdü.

“ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ HERKES İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Demirci, adaylık sıralamasında kaçıncı olursa olsun partisi için çalışmaya devam edeceğini belirtirken, “1. sırada da olsam 33. sırada da olsam aynı şekilde çalışırım. Bu dönem çok farklı bir yaklaşım var. Partimizde 33 aday adayı var. Çünkü özgürlük mücadelesi sadece Kürtler için yoktur. Bakın emekçilerin de önemli sorunları var. Bu mücadele aynı zamanda emekçiler için de. Bu ülkeye karşı herkesin sorumluluğu var. Yolsuzluk yaparak, ülkenin içini boşaltarak, vatanseverlik olmaz” dedi.

“HDP BÜTÜN SİYASİ PARTİLERDEN OY ALACAK”

HDP’nin bütün siyasi partilerden oy alacağını belirterek, AKP ve CHP’den oy alacağını vurgulayan Osman Demirci, şöyle devam etti:“HDP, Gaziantep’te en fazla AKP ve CHP’den oy alacak. HDP var olmanın unsurudur. Bizde kadın erkek ayrımı yok, insana insan olarak bakıyoruz. Türkiye gerçeklerini çok iyi analiz etmiş bir kadro var. Bakın kadın konusunda bizden daha duyarlı hiçbir parti yok. Türkiye’de kadın olmak çok zor. Bir çok partide yüzde 6 olan kadın oranı bizde yüzde 50’dir.” İHA