Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Gaziantep Milletvekili aday adayı olan iş adamı Mehmet Beşir Güney, Ak Parti’nin ömrünü tamamladığını, CHP ve MHP’nin de iktidar olma gibi bir hedeflerinin olmadığını belirtti. Güney, “HDP’nin özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte bu anlamda ciddi bir alternatif olabileceği görüldü” dedi.

HDP’NİN EN İDDİALI ADAY ADAYI

Beşir Güney, HDP dışındaki diğer partilerin daha önce denendiğini ve gelinen aşamada halka hiçbir vaatte bulunmadıklarını belirtti. Güney, Ak Parti’nin de ömrünü tamamladığını iddia etti. HDP’nin Gaziantep’teki en iddialı aday adayı Mehmet Beşir Güney, “Benim tek amacım, burada bu halkın, bu şehrin, bu ülkenin huzura, refaha, kardeşliğe, özgürlüğe olan özlemlerini bu kısacık alanda bile ifade etmek onun takipçisi olmaktır. Makamın, mevkinin, koltuğun bizim gibi siyasi ahlaktan gelenekten gelen insanlar için bir anlam ifade etmediğini siz benden daha iyi bilmektesiniz. Burada halkın vekili olarak değil, halkın hizmetçisi, halka hizmetle yanıp tutuşan birisi algılanmasını isterim” dedi.

HDP TEK ALTERNATİF

Mevcut partilere karşı halkta ciddi anlamda güvensizlik oluştuğunu savunan Güney “CHP ve MHP yönetimlerinin iktidar olma gibi bir hedefleri yok. Bu anlamda halka sundukları bir projeleri de yok. AKP ise ekonomik istikrar sürsün algısıyla ile varlığını sürdürmeye çalışıyor. AKP’ye ilginin tek nedeni diğer muhalefet partilerinin halka güven vermemesi alternatif olarak görülmemeleridir. Ancak HDP’nin özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte bu anlamda ciddi bir alternatif olabileceği görüldü” şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSE HAYATINDAN MEMNUN DEĞİL

Toplumsal adaletsizlik ve gelir düzeyleri arasındaki farkın arttığına işaret eden Güney “Özellikle piyasalarda ciddi anlamda bir kriz mevcut. Hiç kimse hayatından memnun değil. Sürekli ötelenen, görmezden gelinen bu sorunların çözümlenmesi gerekiyor” dedi. Diyarbakır, Hakkari kadar Gaziantep’te de iddialı olduklarını belirten Güney, “HDP’nin baraj sorununun olmadığını gelinen aşamada artık herkes görüyor. Halka umut veren tek parti HDP’dir. 7 Haziran seçimleri HDP ve AKP arasında geçecektir. Diğer partilerin bu anlamda bir iddiası da yoktur. HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde elde edeceği sonuçlar ülkedeki dengeleri tümden değiştirecektir. Ve bundan tüm halk olumlu anlamda etkilenecektir. HDP şahsında ülkede yaşayan herkes bundan kazançlı çıkacaktır” dedi. Haber Merkezi