Neden ayrıldılar?


HDP Gaziantep 2'nci olağan kongresi yapıldı. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve partililer katıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede Müslüm Kılıç ve Atiye Okay il eş başkanları olarak seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından partililere seslenen Serpil Kemalbay, sosyal medyada, cezaevindeki PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun kötü olduğuna yönelik söylentiler olduğunu ve hükümetin sağlık durumu ile ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.


"BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLAMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediye başkanlarına neden istifa çağrısında bulunduğunu söylemesi gerektiğini aktaran Kemalbay şöyle konuştu:"Belediye başkanlarına istifa çağrısı yapan Erdoğan bunun sebeplerini anlatmıyor. Zaten anlatamaz da. Demokratik bir ülkede seçimler gelen seçimle gider, değil mi? Ama ne oluyor? Kürt coğrafyasında belediyelere kayyumlar atanıyor, Batı’da ise zorla istifa ettiriliyor. Bu, faşizmin kurumsallaştırılmasıdır. Kürt coğrafyasındaki belediyelerin iğne ucu kadar yolsuzluğuna rastlanmamıştır. Belediyeleri denetlemek için, belediye eş başkanlarının yanında neredeyse oturuyor ama bir şey bulamıyorlar. Peki İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa büyükşehir belediyelerinde ne oldu? Ne oldu da istifa ettiniz? Seçimle gelmediniz mi ey İstanbul, Bursa, Ankara belediye başkanları? Madem seçimle geldiniz, açıklayın, neden bırakıp gidiyorsunuz?"
Kemalbay, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine ilişkin, "Müftünün nikah kıymayla ilgili işlem yapması, hayatımızın neresine tekabül ediyor, hangi sorunumuzu çözüyor, halkın, kadınların, gençlerin, çocukların hangi sorununa hitap ediyor?" dedi.

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede Müslüm Kılıç ve Atiye Okay il eş başkanları olarak seçildi. Haber Merkezi/DHA