Gaziantep HDK - HDP İl Örgütü adına Eşbaşkan Ferahnaz Bazo ve Mehmet Karayılan, Cumhurbaşkanlığı seçimi için teşekkür etti. Bazo ve Karayılan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke ve bölge politikaları açısından önemli sonuçlar doğurduğunu ve Demirtaş'ın hem sayısal hem de orantısal olarak ciddi bir oy artışı sağladığını söyledi.

EŞİTLİKÇİ YAŞAM ÖZLEMİ

"Sonuç Türkiye halklarının, demokrasi ve barış güçlerinin ortak kazanımıdır" diyen Bazo ve Karayılan, "Seçime katılma oranının, örneğin turizm, tarım ve inşaat sektörlerindeki mevsimlik işçiler, yaylaya çıkışlar ve diğer farklı nedenlerle düşmüş olmasına rağmen, oylarımızı 1 milyondan fazla arttırmış olmamız, demokratik ve eşitlikçi bir yaşama yönelik özlemin bir ifadesidir. Ülkenin 81 ilinde alınan oylar HDP-HDK’nin sorumluluğunu artırmıştır Bu sonuç, eski ve yeni statüko karşısında, toplumdaki demokratik bir siyasi alternatif arayışının ipuçlarını da vermiş, yeni bir yaşam tarzının kurulması mücadelesinde HDP-HDK bu arayışın adresi olarak öne çıkmıştır" dedi.

SLOGANLAR CEVAP BULDU

HDK - HDP İl Örgütü adına Eşbaşkan Ferahnaz Bazo ve Mehmet Karayılan açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "‘Kadın düşmanı değil, kadın özgürlüğünden yana Cumhurbaşkanı’ sloganı ile kadında cevap bulmuş sandığa yansımıştır. Kampanyamızdaki ‘Demokratik değişim, barışçı Türkiye’hedefinin yalnızca ülkemizde değil, Ortadoğu’da da yakıcı bir ihtiyaç olduğu görülmüştür. HDP olarak, tüm bu hedefler doğrultusunda yeni dönemde de mücadelemizi sürdürmek konusunda kararlıyız. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı bu seçim sürecinde çalışmalara katılarak destekleyen, oylarıyla‘Yeni Yaşam Çağrısı’na olumlu yanıt veren; yüksek oy artışını sağlayan Gaziantep'te yaşayan halklarınıza ,sivil toplum örgütlerine ve parti bileşenlerine teşekkür ederiz" BÜLTEN