Gaziantep Hayvanat Bahçesinde son üç ay içerisinde bine yakın yavru dünyaya geldi.Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, yavrulara bayram günü doğdukları için ‘şeker’ ve ‘bayram’ isimlerini verdi.

Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin nüfusu her geçen gün artıyor. Son üç ayda yaklaşık bin yavru gözlerini Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya açtı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 300 türden 7 bin hayvan bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde son olarak ‘şeker’ adında bir poli midilli ile ‘bayram’ isminde bir deve dünyaya geldi.

BAYRAM SEVİNCİ

Bayramda dünyaya gelen ‘şeker’ ve ‘bayram’ isimli üyelerin kendilerine çifte bayram yaşattığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yeni bir bayram sevinci daha yaşadık. İki yavrumuz oldu. Bunlardan biri poli midilli atlarından dişi bir poli midilli yavrumuz oldu. Adını ‘şeker’ koyduk. Bir tane de erkek devemiz oldu. Onun ismini ‘bayram’ koyduk. Bayramın birinci günü iki bayram sevinci” ifadelerini kullandı.

MİDİLLİ İLK DEFA DOĞUM YAPTI

Celal Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki orijinal midilli atının ilk defa doğum yaptığını belirterek şunları söyledi: “Midilli atları fazla yüksekliği olmayan hayvanlardır. Bunların ortalama aşağı yuları 75-80 santimetre civarında yüksekliği olması gerekiyor. Orijinal midilliler Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ilk defa doğum yapmış bulunmaktadır. Tabi ziyaretçilerimizin, özellikle çocuklarımızın dikkatini çekiyorlar. Çocukların bu midillilere bindikleri bir at binecimiz var. Çocuklar burada küçük atlara biniyorlar ve aynı zamanda bayram sevincini yaşıyorlar.”

EN FAZLA DOĞURGANLIK

Dünyadaki hayvanat bahçeleri arasında doğurganlık oranının en fazla olduğu yerlerin başında Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin geldiğini aktaran Celal Özsöyler, şu açıklamada bulundu: “Gaziantep Hayvanat Bahçemizin doğurganlık oranı yüzde 60-70’leri buldu. Özellikle geyiklerde, ceylanlarda, alageyiklerde, balıklarda, kangurularda, aslanlarımızda leoparlarımızda bayağı yavrularımız olmaktadır. Doğurganlık oranı yüzde 60-70’lere varan bir hayvanat bahçesi. Bu yüzden burası dünyada sayılı hayvanat bahçeleri arasına girmektedir. Hayvanlar doğal ortamlarına uygun, doğal barınakları içinde, refah ortamında yaşadıkları için doğurganlık oranları en fazla olan hayvanat bahçelerinden biridir. Son 3 ayda ortalama bine yakın yeni hayvanımız oldu.” İHA