Büyüklük ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde doğumlar sona erdi. Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. dünyada ise 4. sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin dünyaya gözlerini açan yeni "sakinleri" ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesindeki oklu kirpi ve mirketin yavrularını dünyaya getirmesinin ardından doğumların sona erdiğini söyledi. Havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesinde dünyaya gözlerini yeni açan oklu kirpi ve mirket yavruları dikkati çekerken, sadece Amerika kıtasında bulunan memeli hayvan "koati" de ziyaret edilebiliyor.

ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

Hayvanat bahçesinde Türkiye'nin ilk safari parkını 23 Nisan'da hizmete açtıklarını anımsatan Özsöyler, parkın, ziyaretçilerin çekim merkezi haline geldiğini aktardı. Bahçede 300 türde 7 bin 100 havyanın bulunduğunu dile getiren Özsöyler, "Hayvanat bahçesinde doğumlar sona erdi. Kızıl geyikler, kanguru, ayı, ceylan, oklu kirpi, mirket ve daha bir çok hayvanımızdan 350 adet yavru aldık. Avrupa’da doğurganlık oranı en yüksek olan bahçe Gaziantep Hayvanat Bahçesi. Bu da hayvanların burada çok iyi bakıldığını gösteriyor” dedi. BÜLTEN