Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı. Bayram süresince yurtiçi ve yurt dışından 35 bin 350 ziyaretçi, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanları ziyaret etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 300 türden 7 bin hayvan bulunuyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin her ilinden ziyaretçi ağırlarken, yurtdışından da özellikle Ortadoğu ülkelerinin tercih ettiği mekanların başında geliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin her geçen yıl ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Geçen yıl toplam 1 milyon 350 bin yerli ve yabancı misafir ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, bu yılki hedeflerinin 3 milyon yerli ve yabancı turist olduğunu aktardı.

HER YIL ARTIYOR

Ziyaretçi sayısında her yıl artış yaşandığını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi, dünya sıralamasına girmiş bir hayvanat bahçesidir. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü en büyük hayvanat bahçesidir. 300 türden 7 bin hayvanımız var. Gelen ziyaretçiler buradaki farklı tür hayvanları gördükleri zaman sürekli gelmek istiyorlar. Bu yüzden her sene ziyaretçi sayımızı arttırıyoruz. Gaziantep Hayvanat Bahçemizin bu yıl için 1 milyon 350 bin kişi ziyaret etmiş bulunmaktadır. Tabi bu sene için 3 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. Bayram süresince toplam 3 günde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 35 bin 350 kişi ziyaret etti" dedi.

TRENLER İLGİ ODAĞI

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin ancak 6-7 saatte gezilebildiğini belirten Celal Özsöyler, şöyle devam etti:

“Yaşlılar ve özürlüler için birer trenimiz bulunmaktadır. Kendilerini rahat olarak gezdirebiliyoruz. Özellikle çevre illerden gelen ziyaretçilerimiz çok fazla. Yurtdışından İran, Irak, Suriye’den gelen ziyaretçilerimiz var. Bunun yanında Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, İstanbul, Ankara, İzmir’den büyük ziyaretçi akınlarımız gelmektedir. Gaziantep Hayvanat Bahçesi çok büyük olduğu için ziyaretçiler belli aralıklarda dinlenmek istiyor. Belli aralıklarda çeşmelerde su içmek, tuvalet ihtiyaçlarını görmek istiyorlar. Bunun için de ihtiyaçları giderecek çeşmelerimiz, dinlenme yerlerimiz, tuvalet ve parklarımız, çocuklarımız için oyun parklarımız, binmeleri için midillilerimiz bulunmaktadır. Ziyaretçilerimizin her türlü konforunun düşünüldüğü bir hayvanat bahçemiz var.” İHA