Ahmet Hamdi ÇİÇEK- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, gebe kalan hayvanların doğum yapmasıyla nüfusta artış yaşanmaya başladı. Hayvanların bulundukları ortamları benimsediğini ifade eden Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Bu yıl yüzde 60'a varan doğum oranı yaşandı" dedi.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden biri olan, haftada 35 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, gebe olan hayvanların doğum yapmasıyla nufüste gözle görülür bir artış yaşandı. 300 tür ve 7 bin hayvanın yaşadığı hayvanat bahçesinde doğum oranı yüzde 60'a vardı. Halen gebe hayvanların bulunduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi, doğurganlık oranı en yüksek olan hayvanat bahçesidir. Bu yılda, yüzde 60'a varan doğum oranı yaşandı. Özellikle benekli geyiklerde, karacalarda, beyaz geyiklerde, kangurularda, kaplanlarda ve aslanlarda yavrulama görüldü. Bunun sebebi ise bu hayvanların buraları benimsemesi ve doğal ortamı olarak görmesidir. Bunun yanında daha gebe olan hayvanlarımızda var. Her geçen gün tür sayısında artış yaşanıyor" diye konuştu.

'SAFARİ PARK YAPACAĞIZ'

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek hayvanat bahçesine safari park yapacaklarını söyleyen Celal Özsöyler, şunları kaydetti:
"Türkiye'de ilk olarak safari park ve şempaze adası yapıyoruz. Safari parkta bütün hayvanlar dışarda olacak ve onları ziyarete gelen insanlar ise kapalı araçlar içinde gezecekler. Bu iş için 150 dönüm alan ayırdık. Bu parkta ceylanlar, geyikler, lama ve deve kuşları yer alacak."