Alan ve tür bakımından Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 20 günde bir yaptırdıkları anketle hem vatandaşların şikayetlerini, hem övgülerini hem de düşünce ve taleplerini aldıklarını belirtti. Anketin hizmette kaliteyi artırdığını belirten Özsöyler, "Kalite ise ziyaretçi sayısına yansıyor. Ziyaretçi sayımız her gün artıyor" dedi.

12 SORU SORUYORUZ

Günlük 1000-1500 hafta sonları ise 12-13 bin kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde 20 günde bir çıkışta anket yaptırarak kendilerini Check ettiklerini belirten Özsöyler şunları söyledi:"Uzun süredir anket çalışması yaptırıyoruz. Anketin faydalarını görüyoruz. Ankette 12 soru soruyoruz. Vatandaşa nereden geldiklerini, burayı nasıl bulduklarını, görmek istedikleri başka hayvan olup olmadığını, en beğendikleri hayvanları, şikayetlerini soruyoruz. Anket sonuçlarına göre eksikliklerimiz varsa gideriyoruz. Anket hizmette kaliteyi artırıyor. Kalite ise ziyaretçi sayısına yansıyor." dedi.

KAR EDİYORUZ

Vatandaşların en çok hayvanat bahçesinin büyüklüğüne şaşırdığını, bunu ankette de dile getirdiklerini söyleyen Özsöyler, "Türkiye'nin hem tür hem de alan olarak en büyük, Avrupa'nın 3., dünyanın ise 4. ncüyüz.En fazla Fok evi, Safari Park ve Zooloji ve Doğa müzesi ilgilerini çekiyor. Gaziantep'e hayvanat bahçesini görmek için geldiklerini söylüyorlar. Buradan Bakırcılar çarşısına, yemeniciler, Kale, Zeugma'ya geçiyorlar. Türkiye'nin en ucuz hayvanat bahçesiyiz. Buraya en çok İstanbul,Adana,Osmaniye,Hatay, Bursa'dan ziyaretçi geliyor Fiyatlarımız tam 5, öğrenci 3 TL. Darıca Hayvanat Bahçesi'nin fiyatı 36 TL. Kendi kendine yeten, hatta kar eden bir hayvanat bahçesiyiz" diye konuştu. Meral KINACILAR