Havaların soğumaya başlaması ile birlikte kışlık barınaklarına alınan hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemleri kurularak, beslenme ve aşılama çalışmaları yapıldı.

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin en büyük Hayvanat Bahçesi olan Hayvanat Bahçemizi 2010 yılında 900 bin kişi ziyaret etti. 2011 yılında bu rakam 2 milyon 450 bin kişiye ulaştı" dedi.

Hayvanat Bahçesini, Adana, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden büyük ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen Özsöyler, Yurtdışından da insanların ziyarete geldiğini, gördükleri en temiz, doğayla bütünlük teşkil eden ortamı ve hayvan türlerinin çeşitliliği karşısında uğradıkları şaşkınlığı gizleyemediklerini ifade etti.

Ziyaretçilerin büyük bölümünü çocukların oluşturduğunu belirten Celal Özsöyler, "En büyük amacımız çocuklara hayvan sevgisini aşılamak. Çocuklarımızın buraya ziyaret etmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yaptığımız etkinliklerle onları hayvanlarla tanıştırıyoruz ve hayvanlarla temas kurmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

BARINAKLAR KIŞ KOŞULLARINA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Hayvanat Bahçesi'nde yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler veren Celal Özsöyler, "Aslan, fil, zürafa, zebra, leopar, jaguar v.b hayvanlar kışlık barınaklara alınmadan önce bu barınaklar dezenfektanla yıkanarak gerekli temizlikler veteriner kontrolünde yapıldı. Hayvanlar, iç ve dış parazit aşıları yapılarak kışlık barınaklarına alınmıştır. Bununla beraber çift tırnaklılar türüne mensup Kızıl Geyik, Kamerun Koyunu, Lama, Yaban Keçisi, Benekli Geyik, Karaca, Beyaz Geyik hayvanlarında kış rasyonlarına

hazırlanıyor. Bu hayvanların rasyonlarına kendilerine enerji verecek kuru üzüm, kuru incir, vitaminler, omega3, omega6, B1, B6, B12 vitaminleri ve fenni yemler katılmıştır" şeklinde konuştu.

Hayvan barınaklarının alttan ısıtmalı kalorifer ve elektrikli sobalarla gün boyu ısıtıldığını vurgulayan Özsöyler, "Isı seviyesini hayvanların fizyolojilerine göre ayarlıyoruz. Bahçemize yeni katılan Sırtlan barınağına da eklediğimiz ısıtma sistemi ile hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.