Karkamışlılar tedirgin Karkamışlılar tedirgin

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, beklediklerinden daha çok ziyaretçi misafir ettiklerini ifade etti. 

Özsöyler, “Biz aslında bayram süresince yaklaşık 25 bin ziyaretçi bekliyorduk. Bayramın ilk günü 15 bin ziyaretçiyi misafir ettik, bugün de bayramın ikinci günü ve şu an itibarıyla 17 bin kişi ziyaret etti burayı. Yani ilk 2 gün toplam yaklaşık 32 bin ziyaretçi ağırladık. Biz 9 günlük bayram tatili süresince 70-75 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden de ziyaretçilerimiz oluyor. Buradaki en büyük farkımız hayvanları doğal ortamlarına uygun barınaklarda yaşam alanı oluşturmamız. Hayvanat bahçemizde en çok filler, zürafalar, su aygırları, yırtıcılar ve safari parkımız ilgi görüyor. Özellikle çocukların da yoğun ilgisi var. Herkesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Beklediğimden çok daha temiz ve düzenli"

Aksaray'dan geldiğini söyleyen Murat Yavuz isimli vatandaş ise, "Bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne geldik. Burası çok temiz ve çok düzenli. Gördüğümüz kadarıyla hayvanların bakımı da çok iyi. Emeği geçenlerin eline sağlık. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesiymiş. Bu bilgiyi de yeni öğrendim. Yaklaşık 1,5 saattir geziyoruz ama hala bitiremedik ve çok yorulduk" diye konuştu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin 9 günlük bayram tatili süresince en az 70-75 bin kişiyi ağırlaması bekleniyor.