Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu sene 3’sü gerçekleştirilen “Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Seminer” ne ortalama 120 kişi katıldı. Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde hayvan satıcıları ve besleyenlere önemli bilgiler aktarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yasa gereği ev ve süs hayvanları satışı yapanların mutlaka böyle bir eğitim alması gerektiğini vurguladı. Seminer sonucunda yapacakları bir sınav ile başarılı olanlara sertifika vereceklerini işaret eden Özsöyler, CITLES raporu olmayanların hayvan ithali yapamayacaklarını söyledi.

UYARILARDA BULUNDU

Hayvanat Bahçesi’ne bir hayvan ithal ederken kendilerinin de bu işlemleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Celal Özsöyler, “Biz kendi hayvanat bahçemize aldığımız tüm hayvanların kökenlerini, ırklarını, ailesini ve geçmişini araştırıyoruz. Herhangi bir sağlık sorunu var mı, gideceği ülkede herhangi bir salgın hastalığa yol açar mı gibi araştırmaları laboratuar ortamında yapıyoruz” diye konuştu. Ev ve süs hayvanlarının satışını yapan veya besleyenlere uyarılarda da bulunan Özsöyler, “Kendi evinizde veya dükkânınızda özellikle kedi, köpek, papağan veya kanarya satarken, mutlaka bu hayvanların bileziklerinin olması, faturalı olması, eğer CITLES raporlarına göre alınmamışsa bu rapora dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer bu raporlar varsa, bu hayvanların üretilmesini veya çoğaltılmasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Çünkü Çevre Bakanlığı’ndan gelen yetkililer bu raporları sizlerden mutlaka istiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

MÜHENDİSTEN BİLGİ

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Doğal Hayatı Koruma Şube Müdiresi Ziraat Mühendisi Aysun Kaya ise, ev veya dükkânlarda beslenen papağanları beslenmeleri ve yetiştirilmeleri konusunda katılımcılara bilgiler verdi. HABER MERKEZİ