İlk hayvan ambulansı hizmete girdi. İlk müdahalesi aracın çarptığı köpeğe yapan hayvan ambulansı ekibi, sedyeye koyduğu köpeği serum takarak hayvan hastanesine kaldırdı.

Gaziantep’te yaralanan ve hastalanan hayvanlar için acil müdahalenin yapılabileceği tam teşekküllü ambulans hizmete girdi. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesinde bulunan ambulans, alo 153 hattından gelecek ihbarlar üzerine hareket edecek. Gaziantep Hayvanat bahçesi Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hayata geçirilen hayvan ambulansı, modern ve teknolojik donanımı ile de göz dolduruyor.

GEREKLİ TEDAVİLER YAPILIYOR

Ekip, ilk müdahalesini ihbar üzerine bir aracın çarptığı köpeğe müdahaleyi yaptı. Köpeğe pansuman yapan ekipler, serum takarak sedyeye yatırdı. İlk müdahalenin ardından köpek hastaneye götürüldü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Celal Özsöyler, ambulansın Türkiye’de ilk olduğunu kaydetti. Hayvanların hayatına da büyük önem verdiklerini belirten Özsöyler, “Müdahale edilen hayvanları Hayvanat bahçesindeki hayvan hastanesine kaldırarak gerekli tedavilerini yapıyoruz. Son derece modern ve teknolojik şekilde hayvanlara hizmet veriyoruz" dedi. İHA