Müzeyi gezen Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel ve Canan Candemir Çelik Gazianteplilerin hizmetine sunulacak olan müzeye hayran kaldılar.

AK Parti Gaziantep Milletvekilli Canan Candemir Çelik, Kurtuluş Savaşı’nda yaşananların gelecek nesillere aktarılması anlamında yapılan müzenin önemli olduğunu belirterek, “Kurtuluş Savaşı sürecimizde Gaziantep’te çok derin hatıralarımız var. Özellikle 15 Temmuz 2016’yı yaşadıktan sonra bu ülkenin insanlarının özgürlüğüne ve hürriyetine ne kadar düşkün olduğunu bir kez daha gördük. Kurtuluş Savaşı’nda da Gazi şehrimiz bu mücadeleyi en iyi şekilde vermişti. Ancak, bu ruhu yansıtabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için Şahinbey Belediyemizin böyle bir çalışmayı yapması çok anlamlı ve çok önemli” dedi.

HERKES GEZMELİ

AK Parti Gaziantep Milletvekilli Abdulkadir Yüksel, Gazianteplilerin ve Gaziantep’e gelen herkesin Milli Mücadele Müzesi’ni mutlaka gezmesi gerektiğine dikkati çekerek “Burayı iki yıl önce değerli başkanımla birlikte gezmiştik. Yapılan çalışmalar sonrasında tarih gün yüzüne çıkarılmış, kasteller bir ruha büründürülmüş, Milli Mücadele ve Çanakkale Ruhunun yanı sıra yakın dönemde yaşadığımız 15 Temmuz ruhunun en iyi şekilde burada canlandırıldığını görüyorum" dedi.

VATAN KOLAY KAZANILMADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçmişteki mücadelenin anlatılmasıyla gelecek nesillerin vatanına daha iyi sahip çıkacağını belirterek, “Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Şahinbey Belediyesi olarak amacımız Gaziantep’imizin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkararak şehrimizi güzelleştirmek ve geçmişle günümüz arasında bir bağ kurarak, çocuklarımıza bu cennet vatanın nasıl kazanıldığını en iyi şekilde göstermek istiyoruz" dedi. BÜLTEN