Beyhan ve Bülent Uslu kardeşlerin anneleri için yaptırdıkları Emine Uslu Cami ibadete açıldı. 2014 yılının Şubat ayında inşaatına başlanan Emine Uslu Cami'nin bin 200 kişilik kapasiteye sahip olduğu öğrenildi. Beyhan Uslu, anneleri adına yaptırdıkları caminin kendileri için önemli olduğunu ve bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bin 750 metre kare alanda oluşan Emine Uslu Cami'nde mahfel, bayan cemaat, kuran kursu, gençlik merkezi taziye evi buluyor. Beyhan ve Bülent Uslu kardeşlerin anneleri için yaptırdıkları cami Açılışı Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sabri Kılıç, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Uslu ailesi tarafından yapılan Camii'de ilk cuma namazı da kılındı. Açılış öncesi Şehitler için hatim duası, mevlid-i şerif okundu.

MÜFTÜ TEŞEKKÜR ETTİ

İl Müftüsü Ahmet Çelik, camide emeği geçen herkese teşekkür etti. "Hepsinin varlığından dolayı rabbimize hamt ediyor şükrediyoruz" diyen Çelik, "Allah bizi daima güzel şeylerle hizmetlerle meşgul etsin. Güzel işlerle meşgul eden ve meşguliyeti de bereketli olan devamlı olan kullarından eylesin” dedi.

HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Türkiye’de ortalama yılda bin 500 cami yapıldığını belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık, “Bu gün bizim Gaziantep’imizde de onlarla camimiz şu anda inşaatıdır. Camilerimiz bir taraftan hazır hale getiriliyor. İnsanımızın kardeşlerimizin halkımızın emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık’ın konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek cami ibadethaneye açıldı.

BİN 200 KİŞİLİK

2014 yılının Şubat ayında inşasına başlanan Emine Uslu Cami bin 200 kişilik kapasiteye sahip olup, bin 750 metre kare alanda oluşuyor. Emine Uslu Cami mahfel, bayan cemaat, kuran kursu, gençlik merkezi taziye evi kısımlarından oluşuyor. HABER MERKEZİ