İnternet üzerinden 30 Haziran’a kadar devam edecek oylama süreci sonunda birinci gelen kent “En Sevilen Kent” olacak. Sosyal medya üzerinde Çığ gibi büyüyen oylama için http://welovecities.org/city/gaziantep/ tıklanacak açılan linkte ‘VOTE NOW’ butonuna basılacak.

Finalistlerden İzmir ve Gaziantep, “Kentimi Seviyorum” kampanyasına da katılıyor. İnternet üzerinden 30 Haziran’a kadar devam edecek oylama süreci sonunda birinci gelen kent “En Sevilen Kent” olacak.

40 KENT ARASINDA YER ALDIK

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) küresel ölçekte düzenlediği “Tek Dünya Kentleri Yarışması”nın (OPCC) finale kalan kentleri belli oldu. Bu yıl 23 ülkeden 118’i aşkın kentin katıldığı yarışmada Türkiye’den İstanbul, İzmir ve Gaziantep de finale kalan 40 kent arasında yer aldı.

EN SEVİLEN KENT OLACAK

Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda finale kalan kentler aynı zamanda “Kentimi Seviyorum” başlıklı sosyal medya kampanyasında yer alıyorlar. Kampanyaya katılan büyükşehir belediyeleri, resmi sosyal medya hesaplarından 30 Haziran’a kadar ”Kentimi Seviyorum” temalı gönderiler paylaşacaklar. Kent sakinlerinin welovecities.org adresinden istedikleri kentlere verdikleri oylar ile sosyal medya gönderilerinin aldığı beğenilerin toplamı, “En Sevilen Kent”i belirleyecek.Kampanyada yer alan Gaziantep , kent sakinleri ve kamu kuruluşları ile şirketleri, enerji verimliliğini artırmaya teşvik ediyor. http://welovecities.org/city/gaziantep/