GAÜN Organ Nakli Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, organ bağışının önemine vurgu yapıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Bağış kutsal bir yaklaşımdır” dedi.

Organ Naklinin Önemi ve Organ Nakli Hakkında Bilgilendirme konulu GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof Dr. Yavuz Coşkun, organ nakli konusunda Gaziantep’te bir tavır, eylem ortaya koyduklarını ifade ederken, “Hocalarımız birliktelik içerisinde organ nakilleri, karaciğer, böbrek nakilleri yaptılar” dedi.

GÖNÜL BAĞI OLMALI

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür ise, öğrenci toplulukları içerisinde hayata en çok dokunan, insana en çok fayda veren özellikle sağlık alanında büyük yeniliklere zemin hazırlayan Organ Nakli Topluluğu’na teşekkür etti. Türkiye’de organ nakli yapan çok sayıda merkez olduğunu belirten Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Karaciğer Nakli Direktörü Doç. Dr. Murat Taner Gülşen de GAÜN Organ Nakil Merkezi’nin kaliteli operasyonlara imza attığını belirterek, “Nakil yapmak önemli ama biraz daha önemlisi onu takip etmek. Yaptığımız hasta üçte biri ölürse yaptığınız işin çok kıymeti kalmaz" dedi.

DUYGULANDIRAN KONUŞMA

6 yaşında vefat eden ve organları bağışlanan Utku Yücel’in babası Kemal Yücel’in konuşması ise salonda duygu dolu anlar yaşattı. Yücel, “Yitip giden bir canınızın, sevdiğinizin birilerine hayat vermesi o insanda sevdiğinizi yaşıyor olarak görmeniz çok harika bir şey. Bugün burada yapılan etkinliğin tüm üniversitelere ve öğrencilere örnek olmasını diliyorum” diyerek, öğrencilere organ bağışı yapmaları çağrısında bulundu. NECMETTİN GÖRGÜN