Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Fattum Kafadar Aile Sağlığı Merkezinde kanser taraması yaptıran kadınları ziyaret etti. Şahin, ziyarette, Kanserle Savaş Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, kanserin istenmeyen bir sonuç olduğunu, ancak erken teşhisin hayati önem taşıdığını söyledi.

125 KADININ HAYATI KURTULDU

"Sağlıklı toplum ve sağlıklı yaşam için her bir bireyin sağlığıyla, yani çocuk yaşlı, erkek kadın, engelli engelsiz herkesin sağlığıyla oluşacak bir şey” diyen Şahin, şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik olarak eğitim ve sağlık alanını çok önemsiyoruz. Meme kanseri konusunda rakamlara baktığınız zaman toplumun en önemli sorunları arasında olduğunu görüyoruz. Her 8 kadından birinin meme kanseri olduğu bir ülkedeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak toplum sağlığını korumak için mobil kanser tarama cihazı aldık. Ücretsiz taramalar yapıldı. Bunun sonucunda 125 kadın 10 dakikasını ayırdı ve kanser olduğu belirlendi, erken teşhisle sağlığına kavuştu. Son 10 ayda 125 kadının, erken meme kanseri teşhisiyle hayatı kurtuldu."

5 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi de Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) son 10 ayda meme kanseri taraması için 5 bin 571 kişinin başvurduğunu belirtti. Gaziantep'in 2014 yılında ayda ortalama 800 taramayla Türkiye'de 40'ıncı sıralarda yer aldığını ifade eden Tanrıverdi, "Mobil kanser tarama aracı ve iki KETEM şubesiyle, 2016 yılı itibarıyla ayda ortalama 2 bin 800 tarama yaparak Türkiye'de 4'üncü sıradayız. 40'tan 4'e kadar yükseldik. Bunda da mobil aracı alan Büyükşehir Belediyesinin çok büyük emekleri var" dedi. BÜLTEN